Неприятният вкус на кафето в самолета е един от недостатъците

...
Неприятният вкус на кафето в самолета е един от недостатъците
Коментари Харесай

Авиопревозвач създаде кафе, което подобрява вкуса си в облаците

Неприятният усет на кафето в самолета е един от минусите на летенето.

Alaska Airlines твърди, че има решение.   Авиокомпанията е основала персонализирана примес с основаната в Портланд пекарна Stumptown, с цел да направи кафе, което има отбрана против резултатите от смяната на височината, които са отговорни за горчивия безвкусен усет на кофеиновата напитка в облаците.   Нестандартното кафе, което е първото по рода си за огромна самолетна компания, ще се сервира извънредно на всеки полет на  Alaska Airlines, в това число на районния ѝ транспортьор Horizon Air, до 1 декември, оповестява CNN.

  Вкусът и мирисът са неразривно свързани, а обонянието на хората в небето се трансформира доста.

Вкусът на храните и напитките е друг, защото кабините под налягане намаляват равнищата на О2 в кръвта, което понижава способността на обонятелните рецептори (т.е. способността за чувство на миризми).   Изключително сухият въздух в кабината, чиито равнища на мокрота са по-ниски от тези в пустинята Сахара, също въздейства на носа.   За да се пребори с тези резултати, Alaska Airlines употребява Holler Mountain на Stumptown за основа, след което я обогатява с по-силни нотки, както и с " внимателен намек " за цитрусови масла и черешова есенция.   В резултат на това нотките на кафето имат " по-сложен " усет, когато се употребяват високо във въздуха.


Alaska Airlines   Кафето е разработвано в продължение на една година, като самолетната компания оповестява пред CNN, че са тествани 20 разнообразни версии, в това число по време на полети и с анкети " на сляпо ".

Alaska Airlines даже е тествала сместа със сметана и бисквити Biscoff, с цел да " обезпечи най-хубавата композиция " за пасажерите.   Партньорството със Stumptown обаче значи, че превозвачът приключва десетилетното си партньорство с друга сиатълска компания за кафе - Starbucks.

От компанията обявиха, че са " признателни на нашите другари от Starbucks и се гордеят, че от години сервират тяхното кафе на борда на нашите полети ". (Delta Air Lines, която има главен център в Сиатъл, към момента сервира Starbucks на своите полети, отбелязва CNN).

  Според Едуард Ръсел, редактор на бюлетина " Airline Weekly " на изданието за туристическа промишленост Skift, самолетните компании постоянно се пробват да покачат равнището си с разнообразни международни марки кафе, само че все пак множеството благоприятни условия на борда са посредствени.   Той се съмнява, че ексцентричното кафе ще притегли нови клиенти на самолетната компания, само че новото партньорство със Stumptown " наподобява повече на това, което самолетната компания прави най-добре ", а точно да подтиква бизнеса от Тихоокеанския северозапад.

Други районни компании, предлагани на борда на Alaska Airlines, са сирената Tillamook, сладоледът Salt & Straw и коктейлите в кутии Straightaway, добавя CNN.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР