Неприятната реакция срещу блокирането на профили на журналисти от Twitter

...
Неприятната реакция срещу блокирането на профили на журналисти от Twitter
Коментари Харесай

Политици плашат Мъск със санкции заради блокирани профили на журналисти в Twitter

Неприятната реакция против блокирането на профили на публицисти от Twitter Inc. Европейски политици заплашиха със наказания Илон Мъск, написа Bloomberg.

Новините за случайно премахване на публицисти в Twitter са тревожни Има червени линии. Скоро ще има и наказания, написа еврокомисарят Вера Юрова.

Twitter спря сметките на няколко видни публицисти, в това число от Washington Post, CNN и New York Times, отразяващи притежателя на обществената мрежа милиардер Илон Мъск, който твърдеше, че заплашват фамилията му. По думите на Мъск спрените профили са на хора, които са разгласили местоположението му в действително време. Той разказа информацията като " координати на ликвидиране ".

Юрова, един от по-високопоставените чиновници на Европейски Съюз, цитира Закона за цифровите услуги и Закона за свободата на медиите, два съществени стълба на европейската софтуерна регулация. DSA - наредбата на Европейски Съюз за модериране на наличие, която би забранила случайно прекъсване на сметки, беше призната като закон през есента, само че фирмите няма да стартират процеса на сходство до лятото. Компании като Twitter първо би трябвало да рапортуват броя на потребителите, които имат в Европейски Съюз през февруари.

Европейската комисия предложи Закона за свободата на медиите през септември, с цел да откри нови гаранции за медиите.

Германското външно министерство също изрази своята угриженост посредством Twitter, заявявайки, че " " #PressFreedom не би трябвало да се включва и изключва по избор. От през днешния ден изброените по-долу публицисти също към този момент не могат да ни наблюдават, разясняват или подлагат на критика. Това значи, че имаме проблем @Twitter. "

Twitter си навлече рецензии от немското държавно управление след закупуването на платформата от Мъск. На конференция по-рано тази седмица основният представител на канцлера Олаф Шолц Щефен Хебестрейт сподели, че държавното управление е в развой на оценка на политиката си за потребление на платформата.

Френският министър, отговарящ за промишлеността, Ролан Лескюр туитна, че ще спре акаунта си. " След прекъсването на сметките на публицистите от @elonmusk, спирам цялата активност в @Twitter до второ разпореждане ", написа той. Френският дигитален министър Жан-Ноел Баропък съобщи, че е " смутен от отклонението, в което Илон Мъск форсира Туитър ".

" Туитър " блокира акаунт, следял частния аероплан на Илон Мъск

Развитие на казуса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР