Неприятна случка от Велико Търново - сложиха скоба на автомобил

...
Неприятна случка от Велико Търново - сложиха скоба на автомобил
Коментари Харесай

Инвалидите не са ли хора? Мислете и за тях!

Неприятна преживелица от Велико Търново - сложиха скоба на автомобил на неработоспособен.

Цонка Милушева и брачният партньор й, който е неработоспособен и надлежно има инвалидна карта, претърпяват същински смут в Търново. Двамата се запътили към пазара, където имали работа, а автомобил им е бил паркиран на избрания паркинг зад пазара - инвалидната карта е била прилежно сложена на предното стъкло, споделя дамата във Facebook.

Семейството се забавило към час и откакто се върнали при автомобила видели, че той е закопчан със скоба. Цонка признава, че на този паркинг, на който са паркирали автомобила, няма паркомясто за инвалиди, само че преди да паркират на въпросния паркинг са ревизирали дали инвалидното място до хотел " Аквая " е свободно - то обаче е било заето. Над пазара двете инвалидни места също са били заети.

Според Наредбата колите с талони със съответния стикер могат да престояват на избраните за задачата места до 3 часа, след което автомобилът може да се реалокира на друго обозначено място, а при дефицит следва общия ред за таксуване.

" Питам господин Панов, когато издавате наредби мислите ли? Кажете ми в тоя случай къде би трябвало да паркират инвалидите? За да махнат скобата таксата е 21 лева Защо няма инвалидно място? Защо където има такива места стопират хора които нямат инвалидни карти? Питам кой измисли тази наредба? Инвалидите не са ли хора? Мислете и за тях! ", написа Милушева в обществената мрежа и отприщи вълна от мнения.



" Те са изроди! Някои от тези, които подвигат, са криминално-проявени. Стигнах до Съд преди 2 години, само че се отхвърлих. Единият го наказа Всевишният... ", разяснява Албена.

" Изобщо не ги оправдавайте тези от градска подвижност. Скоро всеки жител с инвалиден стикер да си носи и флекс в багажника. ", гласи коментар на Кристиян.

" Дали е вярно или не, може да се спори. Може да се вземе компромисно решение да вземем за пример, в случай че няма свободно паркомясто, инвалидите да паркират по общия ред, само че при понижена цена. Според мен, това би било едно рационално решение. Общината няма да обеднее толкоз доста... ", предлага Петър.



Снимки: Цонка Милушева / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР