Неприятен инцидент с участието на робот беляза провеждащия се в

...
Неприятен инцидент с участието на робот беляза провеждащия се в
Коментари Харесай

Робот счупи пръста на дете по време на турнир по шах

Неприятен случай с присъединяване на робот беляза провеждащия се в Москва шампионат по шах Moscow Chess Open.

Роботът шахматист Chessrobot счупи пръста на 7-годишно дете, което е измежду топ 30 на най-хубавите шахматисти в града до 9-годишна възраст.

Инцидентът е записан от камера.

В Telegram той е разказан по този начин: Роботът “взе” фигурата на момчето и сложи на нейното място своя, само че Кристофър побърза със идващия си ход. На робота това не му хареса и той хвана показалеца на момчето и мощно го притисна. Всички в близост се притекоха на помощ и освободиха пръста на младия състезател, само че счупването към този момент беше реалност.

Дали роботът ще бъде изведен от употреба, към този момент не се знае, написа ixbt.com.

Неприятният случай беше коментиран от президента на Федерацията по шах в Москва Сергей Лазарев.



Роботът счупи пръста на детето - това, несъмнено, е неприятно. Машината е чартърен и е вземала присъединяване и на други шампионати. Операторите очевидно са пропуснали нещо. Детето направи ход и по-късно трябваше да даде време за отговор на робота, само че избърза. Затова роботът го хвана, съобщи той.

Кристофър продължи да взе участие в конкуренцията на идващия ден. Той доигра шампионата в гипс, а доброволци му помагаха да записва ходовете си.

Родителите на детето ще търсят правата си в съда.

Операторите на робота би трябвало да подсилят отбраната му, с цел да се избегне повторение на обстановката, добави Сергей Лазарев.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР