Неприемането на България в Шенген е звучен шамар за всички

...
Неприемането на България в Шенген е звучен шамар за всички
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Неприемането на България в „Шенген" е звучен шамар за всички управляващи

Неприемането на България в „ Шенген " е гласовит пестник за всички ръководещи. То демонстрира лицемерието и двуличието на бюрокрацията в Брюксел, която държи България отвън Шенгенското пространство по стопански аргументи. Това сподели евродепутатът и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

По думите му ние не сме в „ Шенген ", тъй като холандските и немските стопански, превозвачески и търговски ползи не желаят да няма граница сред черноморските и гръцките пристанища и Централна и Западна Европа. „ Те на нас гледат като на хора втора употреба, евтина, образована и дисциплинирана. Европейците ни държат отвън „ Шенген ", с цел да може да банкрутират нашите компании и нашите служащи да отидат да работят там ", добави той.

Българският автотранспортен отрасъл губи 150 млн. евро годишно от очакване по границите, акцентира Джамбазки и разяснява, че България и Румъния от 12 години са изпълнили всички критерии, само че де факто са отвън Европейски Съюз, тъй като „ Шенген " съставлява Европейски Съюз.

„ Това пространство не е направено, с цел да се разхождаш по летищата, а е направено за придвижванията на бизнеса и стоките и когато ти си отвън това нещо, ти си отвън Европейски Съюз ", разяснява той.

Проблемът с мигрантите е поради корупцията в Министерство на вътрешните работи и изоставянето на защитата по границата, съобщи Джамбазки. Припомни, че политиката на нулева миграция на предходните ръководещи не е допускала починали служители на реда и каналджии измежду органите на реда.

„ Ако наемаш хора, които считат за редно и морално да взимат пари, като транспортират незаконни мигранти, тъй като имат заеми, значи имаш проблеми с подбора. Нали не се лъжем, че отговорен е сержантът, който е взел заем - отговорен е този, който го е назначил ", разяснява евродепутатът.

Корупцията и разложението в Министерство на вътрешните работи е очевидно, само че то е резултат от политиката, разяснява Джамбазки. „ Когато на върха на страната има хора, които въобще не се интересуват от тематиката, които считат, че това няма никакво значение, естествено, че изпод стартира разлагане и демотивация ", добави той.

Той счита, че новата политика по леговище и миграция на Европейски Съюз планува квоти за мигранти е „ безобразна нелепост " и че това не е демонстрация на европейска взаимност.

Идеята за затваряне на въглищните ни централи е национално изменничество, съобщи Джамбазки.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР