Неправителствената организация за борба с жестокостта към животните Mercy For

...
Неправителствената организация за борба с жестокостта към животните Mercy For
Коментари Харесай

Кадри от дрон разкриват смущаваща сцена в млечна ферма в Уисконсин: „Много ме ядосва“

Неправителствената организация за битка с жестокостта към животните Mercy For Animals снима някои притеснителни фрагменти с дрон на млечна плантация в окръг Кеуони, Уисконсин, които демонстрират солидни открити ями с скотски боклуци, ситуирани тъкмо до жилищен квартал. Групата разгласява фрагментите в X, по-рано прочут като Twitter.

Заедно с фрагментите от дрон, групата беседва и със прилежащи поданици на Уисконсин, които споделят, че отпадъците от млечната плантация замърсяват питейната им вода.

Един гражданин, Арлин Карноп, сподели своя бунар, който съгласно него е бил нечист с оборски тор, дружно с кафеникави, доста мръсни на тип водни проби, които е взел от мивката си.

„ Това прави Много съм сърдит, че поради това, което направихме, с цел да създадем дома си място за фамилията, той бива погубен “, сподели Карноп пред PR Newswire. „ Когато [нашите внуци] дойдат, те си мият зъбите с вода, която купуваме, и си измиват лицето, а в случай че готвим нещо, готвим с бутилирана вода. … Харчите толкоз доста пари, с цел да построите къща и да работите върху нея, а по-късно не можете да пиете водата. “

Карноп тества водата и откри, че съдържа нитрати и Е. coli.

Проучване от 2021 година в Environmental Health Perspectives откри, че питейната вода в окръг Kewaunee, която е била нечиста с кравешки изпражнения, е виновна за стотици случаи на остри стомашно-чревни болести.

Широко публикуваното влияние върху околната среда на индустриалните ферми е добре документиран. Според ASPCA, отглеждането на животни е отговорно за 14,5% от цялото газово замърсяване, причиняващо прегряване на планетата, в това число големи количества метан и азотен оксид, които са даже по-вредни за атмосферата от въглеродния диоксид.

В допълнение, животновъдните ферми (като тази в Уисконсин във видеото) създават 885 милиарда паунда оборски тор всяка година, което замърсява околния въздух и вода. И още по-лошо, тази продукция не се третира или контролира от никоя държавна организация.

Индустрията на фабричното земеделие „ заобикаля всякакво дейно контролиране и отчетност за дълго време “, Микеле Меркел, някогашен юрист на EPA, която напусна поради нежеланието на организацията да санкционира замърсяващите мегаферми и в този момент работи за група за покровителство, която упорства за отчетност, сподели пред PBS.

„ Трябва да се гордеете с @WIDairyland @WisconsinCheese “, написа коментатор на X. < /p>

Присъединете се към нашия безвъзмезден бюлетин за готини вести и действителна информация , която улеснява да си помогнете сами , до момента в който помагате на планетата. < /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР