Неправилното хранене може да доведе не само до проблеми с

...
Неправилното хранене може да доведе не само до проблеми с
Коментари Харесай

Червеното месо и захарта водят до депресия - диетолог обясни защо

Неправилното хранене може да докара освен до проблеми с храносмилателната система, само че и до меланхолия. Виктор Жиляев, диетолог и ендокринолог, съобщи това пред телевизионния канал " Москва 24 ", представен от БГНЕС.

Според него главният проблем са мазните храни като свинско, овнешко, полуфабрикати и някои млечни артикули. За усвояването на аленото месо е нужна доста сила, която от своя страна може да се употребява за възобновяване на нервната система. Освен това не трябва да забравяме и нездравословните детайли, които се съдържат в тези храни.
Кои са индикаторите, че НЕРВИТЕ ни са на ръба да изпушат
Когато стресовите обстановки в живота ни дадат превес, е обикновено това да повлияе отрицателно на психическото ни положение, което може да д...

" Холестеролът, който се съдържа в храни, богати на скотски мазнини, усилва риска от меланхолия с 40%. Това е открито от учени, които са създали разбор ", изяснява Жиляев.

Лекарят прикани за умерена консумация на захар: заради съмненията на кръвната глюкоза и инсулина настроението на човек може в началото да се усъвършенства, само че по-късно внезапно да се утежни.

Той посъветва да не се пие прекомерно доста кафе, изключително в случай че сте изтощени. Ако се употребява в остатък, то няма да ви ободри, а в противен случай - ще ви направи още по-уморени.

Като опция на упоменатите артикули, диетологът предлага средиземноморска диета, учредена на риба, морски блага, зеленчуци, плодове и растителни масла.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР