Непознаването, незнанието и липсата на информираност не са извинение за

...
Непознаването, незнанието и липсата на информираност не са извинение за
Коментари Харесай

Бедствията някога сплотяваха. Уви, вече и това е разделителна линия за омраза и злоба

Непознаването, незнанието и неналичието на осведоменост не са опрощение за дълбокото нагазване в грубата античовечност. 

Това, че не знаеш от кое място са пристигнали и къде са отишли едни пари, не ти е опрощение да загубиш човешкото си лице и да пожелаваш гибел на хора, които бягат от война или да се радваш на страданието им. 

А самото незнание… когато то е подбудено от нежеланието да научиш, тогава лицето ти от дълго време не е човешко. 

Наводненията изкараха една особена порода нашенци на повърхността на интернет хранителната среда. Тези, които завидяха на украинците за „ 40-те лв. “. Същите. Защо давате, питат те, на украинците по 40 лева, а в този момент на българите, дето са потърпевши – не? 

Само дето и едното, и другото не са правилни. 

Помисли си какви медии четеш и какви простаци слушаш, откакто това ти е „ информацията “. България не е давала 40 лева на украинците, даваше ги Европейски Съюз и то не на украинците, а на българските хотелиери и то в сезон, в който по този начин или другояче нямаше да изкарат и лев от друго. 

Да повторим: Европейски Съюз дава на българските хотелиери. 

Не на украинците и не, не сме ги давали „ ние “. 

Следва другата опорка: ами като е по този начин, добре, но за какво дават на украинците, а не на бедните българите, дето няма какво да ядат? 

Защото Европейски Съюз, малко наивно, има вяра, че една страна-член, която НЕ Е във война, може да се грижи сама за жителите си, за разлика от бягащите от войната бежанци. Това беше до момента в който нямаше бедствия, в този момент е друго. 

Европейски Съюз има фонд за бедствия, от който дава на българите помощи под всевъзможни форми. Казва се фонд „ Солидарност “. 

С пяна на уста да кълнеш украинците, че твоите управници и мутренските им другари са изсекли горите и по тази причина са потопили селата край тях, а ти си дал своя вот отново и отново за тях, е симптом за тежка обществена олигофрения. 

Украинци подариха помощите си на потърпевшите българи и вместо едно обикновено, топло човешко възприятие да се породи, се почна с плюенето: но те НАШИТЕ помощи подаряват. Кои „ ваши “ помощи? Ти какво подари, че тези помощи да са „ ваши “? 

„ Тези с джиповете и скъпите коли “ е водещ претекст в подигравките. Явно Ганя не може да мръдне и милиметър от партизанското мислене, че в случай че някои има повече от него, значи му е зложелател и би трябвало да му опише играта от ненавист. 

Замисли се: ние сме страна-член на Европейски Съюз, а доста украинци живеят по-добре от нас. Кой е отговорен за това? Как кой, украинците, нали? 

А насладата от страданията и кълненето са жалка форма на тъпо битие. И без бедствия сте осъдени. 

Държавата това сме ние. И по тази причина, току виж се оказало, че може пък да имаме малко виновност за окаяното си положение, а? Може да не е единствено международният скрит план отговорен? 



А „ властта “… 

Сега се сетили да „ проверяват “ за противозаконна сеч, видите ли, в регионите на наводненията. 

Сега!

Най-малкото, мина седмица откогато служебният гълъб с мил глас, само че изострен комсомолски взор заяви пред медиите, че всеобщата сеч не можела да е причина, проливните дъждове били най-много повода. 

Странно, тъй като не един и двама специалисти обясниха, че точно в региона на Каравелово безогледната сеч от години е повода за случилото се. Подобни проблеми има от време на време, на разнообразни места и все се оказва, че дървената мафия е предходна оттова. 

За да няма недоразумения, да го нарисуваме: „ законна “ и „ рационална “ не са едно и също в страната, в която да си купиш легализиране на нещо е по-лесно от това да си купиш вафла. 

Самото съмнение, че поголовната сеч не е проблем приказва за чугунена преднамереност. Според гълъба сечта била законна. 

Дали е законна на документ, заплатен под масата, или е противозаконна, на природата не ѝ пука, тя те дави, без да обръща внимание на бюрократичните ти напъни и на листчетата с опорки, дето ти е пъхнал в ръката пиара, малко преди да слезеш от колата. 

Не била поголовната сеч казусът, само че в този момент щели да проверяват въпреки всичко. Щели и да разпитват локални дали не са ставали очевидци. Значи ще се изправят хората против локалната мафия, която има политически връзки в най-малко две партии, и ще свидетелстват против нея? И в случай, че министър председателят към този момент е споделил, че единствено природата е отговорна. Да, чакайте „ резултати “…

Но на първо място: чакайте още наводнения на други места. 

А по отношение на това кой къде се бил снимал в тиня, с тиня, без тиня: доста от тези хора и преди да влязат в политиката се занимаваха с доброволчество и щедрост, а вие и преди, и по-късно оправяхте България от дивана и от масата. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР