Непознаване на институциите, на функционирането на държавата, на това как

...
Непознаване на институциите, на функционирането на държавата, на това как
Коментари Харесай

ГЕРБ: В тази поредна зрителна измама на ПП не искаме да участваме

Непознаване на институциите, на действието на страната, на това по какъв начин се написа управническа стратегия, липса на остойностяване, голям недостиг - по този начин от ГЕРБ-СДС оцениха управническата стратегия на " Продължаваме промяната - Демократична България " на брифинг през днешния ден.

От програмата липсва най-същественото и непретенциозно условие - страната да може да си разреши плануваното в нея, означи Томислав Дончев.

" Програмата беше булети в екселска таблица, заклинания, лозунги. За страдание имаме дефицити или изчезнали цели браншове ", добави той.

От ГЕРБ подчертаха неведнъж, че програмата е написана в известната стратегия за електронни таблици Excel, макар че по този начин я изиска точно Десислава Атанасова. 

" Отговори и решения не видяхме в програмата на сътрудниците. Направена е декларация, че ще имаме бюджетен дефицит от 3%, само че никой не е споделил по какъв начин ще стигнем до този недостиг - ще бъдат ли увеличавани налозите, или ще бъдат намалявани разноските, никой не е споделил от къде ще бъдат намалявани. В нито една от секторните политики нямаме остойностяване на програмата ", означи пък Теменужка Петкова.

Според някогашните министри от последното държавно управление на Бойко Борисов, въпреки остойностяване на целите да липсва, те пресмятат, че осъществяването на тази стратегия, където е допустимо, ще докара до най-малко 8% недостиг.

Николай Нанков означи, че от ГЕРБ са дали свои 13 основни точки, които са смятали за общи с " Продължаваме промяната- Демократична България ", само че те съвсем всички липсват от това, което са получили.

В завършек на конференцията Деница Сачева отбеляза:

" Ние дадохме късмет на всички тези искания без покритие. Дадохме им опция да работим дружно, да създадем нещо дружно, само че считаме, че през последните няколко седмици беше направено само опит по какъв начин да се заблудят гласоподавателите на Политическа партия, че те не работят с нас, не договарят с нас, само че чакат от нас да създадем безусловно всичко.

В тази поредна зрителна машинация на Политическа партия не желаеме да участваме, зрителните измами не могат да бъдат наш приоритет. "

Десислава Атанасова пък отсече:

" Демонстрирахме търпения и голямо изпитание, с цел да стигнем до трите стъпки, които могат да формулират и образуват общо ръководство - законодателна стратегия, управническа стратегия и държавно управление. През цялото време слушахме едно и също - че няма да поддържат стратегия на ГЕРБ, няма да поддържат кабинет на ГЕРБ, единственото, което желаят, е нашата поддръжка с втория мандат. Ако те са не запомнили, че сме спечелили на два следващи предварителни избора, да им припомним. "

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР