Непостоянното и неустойчиво законодателство нанася най-голям удар именно на малкия

...
Непостоянното и неустойчиво законодателство нанася най-голям удар именно на малкия
Коментари Харесай

Радев: Неустойчивото законодателство нанася най-голям удар на малкия и среден бизнес

Непостоянното и неустойчиво законодателство нанася максимален удар точно на дребния и междинен бизнес. Необходими са идентични критерии и условия за достъп до публични поръчки и за огромния, и за дребния бизнес, които да подсигуряват лоялна конкуренция на нашия пазар. Това няма по какъв начин да стане без електронно държавно управление, което да подсигурява бистрота и равнопоставеност. Това съобщи президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните награди „ Златна мартеница “ за принос към българския бизнес.
Единодушно Народното събрание отхвърли ветото на президента за Изборния кодекс (ОБЗОР) Ветото разпали пристрастеностите на депутатите в залата още при започване на дебата
Държавният глава прикани за ускорение на административните процедурите по повод активността на дребния бизнес, тъй като най-голямото му преимущество е неговата експедитивност и еластичност. „ Когато той се задушава нормативно, този бизнес губи най-важното си преимущество и става невероятно да се конкурира на интернационалния пазар по отношение на страни, където тези процедури са два - три пъти по-бързи “, акцентира президентът.
Радев за енергийното партньорство с Русия: Особено значима за нас е преференциалната цена Според него разговорът сред София и Москва може да помогне за възобновяване на доверието сред Европейски Съюз и Русия
Румен Радев уточни още, че са нужни повече тласъци за дребния и междинен бизнес в България, който е новаторски, подсигурява повече младежка претовареност и работи с науката и образованието за по-висока добавена стойност. „ Това значи гаранция от страната за отбрана на собствеността и възвръщане на доверието в правораздавателната система “, добави президентът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР