Непосредственият повод за визитата бяха два документа - декларация за

...
Непосредственият повод за визитата бяха два документа - декларация за
Коментари Харесай

Денков разкри дали е уведомил Румен Радев за Зеленски

Непосредственият мотив за визитата бяха два документа - декларация за поддръжка на участието на Украйна в НАТО след войната и меморандум за енергетиката. И двата документа подхождат на ползите на България. Всички други тълкования, които чуваме, не са състоятелни. Това съобщи в ефира на NOVA  премиерът Николай Денков по мотив визитата на украинския президент Володомир Зеленски в България. Той посочи, че интервалът на визитата е селекциониран по този начин, че да е преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс идния вторник.

Изключително значимо е всевъзможни зони на спор да стоят надалеч от нашите граници. Подкрепата за Украйна усилва нашата сигурност. Това е националният интерес на България през днешния ден, добави Денков.

В отговор на въпрос министър-председателят разкри, че е уведомил президента Радев за визитата на Зеленски.

" Нито има капан, нито съм се опитвал да сътворявам някакви тълкования. Уведомих президента, тъй като това е другата институция, която би трябвало да бъде осведомена ", уточни министър председателят.

Не знам за какво президентът Радев не е поканил Зеленски, знам че на равнище държавно управление България поддържа Украйна. Тъй като нямаше самодейност от другата страна, тази самодейност пристигна от Министерски съвет и от Народното събрание, означи още Николай Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР