Неплатените данъци в Гърция са нараснали до 95 милиарда евро,

...
Неплатените данъци в Гърция са нараснали до 95 милиарда евро,
Коментари Харесай

Гърция не е събрала 95 млрд. евро приходи от данъци, мита и глоби

Неплатените налози в Гърция са нарастнали до 95 милиарда евро, оповестява Комисията по надзор на държавните доходи в южната ни съседка. По-голямата част се считат за несъбираеми, съгласно специалисти.

По заповед на правосъдния отдел данъчните служби запорират даже и дребни суми от персоналните сметки на длъжниците. Черният пазар се прави оценка на 20% от брутния вътрешен артикул. За образец се показва туристическият бранш, където приходите от налози понижават всяка година макар милионите туристи, които посещават Гърция, съобщи БНР.

По разпореждане на кредиторите държавното управление непрестанно усилва налозите, което докара от ден на ден гърци да се насочват към черния пазар, да укриват доходи и да намират способи да не заплащат налози.

Медиите нападат водещите политически партии за нежеланието да съберат налози от изнесените капитали в непознати банки.

Само от данъчна несъбираемост Гърция губи на година по 16 милиарда евро, което е повече от финансовата помощ от кредиторите. Според стопански анализатори огромната неточност на последните държавни управления е, че оряза заплати и пенсии, преди да събере дължимите налози.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР