Неотдавнашно международно проучване, проведено от повече от 500 бизнес лидери,

...
Неотдавнашно международно проучване, проведено от повече от 500 бизнес лидери,
Коментари Харесай

Защо емоционалната интелигентност е важна за бизнеса?

Неотдавнашно интернационално изследване, извършено от повече от 500 бизнес водачи, разкри какво отличава изключителните чиновници от елементарните, а точно личността. Забележителното е, че 78% от ръководителите споделят, че личността е значима за чиновниците повече от културните особености (53%) и умения на чиновниците (39%).

Личностните качества се отличават от интелекта. Двете не са обвързани по никакъв метод. Индивидуалността е друга от прочувствената просветеност и това е мястото, където изследването и множеството водачи по този въпрос са интерпретирали неправилно термина.

Емоционалната просветеност, за разлика от личността ви, може да бъде променяна и усъвършенствана.

Изключителните чиновници не имат дадени от Бога личностни черти. Те разчитат на елементарни, ежедневни умения, които всеки може да придобие или усъвършенства.

Едно нещо, което дефинира един чиновник като извънреден, е че той в никакъв случай не споделя „ Това не е разказано в длъжностната ми характерност “. Този вид чиновници работят отвън границите на специалностите си. Те не се плашат от повече работа и не чакат самопризнание или отплата. Напредват в работата си и са уверени, че ще бъдат възнаградени по-късно.

Изключителните чиновници не търсят спор , само че и не бягат от него. Могат да запазят успокоение и да показват позицията си логично и са в положение да устоят на персонални нападки.

Те умеят да се концентрират оптимално.

Пилотите постоянно споделят: „ Когато нещата стартират да се объркат, не забравяйте, че би трябвало да пилотирате самолета “. Повечето произшествия са резултат на това, че водачите са се концентрирали толкоз мощно върху това да разпознават казуса, че не осъзнават, че губят височина, което може да е пагубно.

Именно поради това изключителните чиновници не се разсейват елементарно. Те могат да разграничават действителните проблеми от фоновия звук и затова остават фокусирани върху това, което има значение.

Те са смели. Изключителните чиновници са склонни да приказват, когато другите не смеят, без значение дали става дума за задаване на неуместен въпрос или за оборване на решение на ръководителя. Тази храброст обаче е уравновесена със здрав разсъдък. Те мислят преди да приказват и избират най-хубавото време да го създадат.

Те управляват егото си. Изключителните чиновници имат его, само че те в никакъв случай не си придават повече значимост от заслуженото. Готови са да признават грешките си и са склонни да вършат нещата по различен метод, в случай че по този начин ще бъде по-добре за екипа.

Те в никакъв случай не са изцяло удовлетворени. Изключителните чиновници са на мнение, че нещата постоянно могат да бъдат по-добри. За тях няма нещо като „ задоволително положително “, когато става дума за личностно рационализиране. Независимо от това какъв брой добре вървят нещата, изключителните чиновници се стремят да ги подобрят.

Те разпознават, когато са позволени неточности, и ги поправят. Независимо дали става дума за строшен стол или неефикасен развой, засягащ паричния поток на целия отдел, изключителните чиновници не подминават казуса. „ Това е било по този начин постоянно “, просто не е в техния речник. Те виждат казуса и го оправят.

Те са виновни. Те дават отговор за своята работа и решения и всички резултати от тях – положителни или неприятни. Показват грешките си на управлението вместо да се надяват никой да не ги забележи.

Изключителните чиновници могат да се нагаждат към другите , а това може да значи доста неща. Те се харесват на сътрудниците, тъй като имат лидерски умения и по тази причина хората им се доверяват. По тази причина мениджърите избират тях, когато би трябвало да се комуникира с клиенти.

Те обезвреждат натоварващите персони. Справянето с сложните характери на хората е изтощително. Изключителните чиновници управляват връзките си с тях, като държат възприятията си под надзор и работят рационално според ситуацията. Те също по този начин преглеждат гледната точка на сложния за другарство човек и са в положение да намерят решение на казуса. Дори когато нещата изцяло се изплъзват от надзор, прочувствено интелигентните хора могат да ги спрат да съсипят постигнатото.

В последна сметка:

Обърнете внимание на това, което не е упоменато: умения, дълготраен опит, дипломи и така нататък Тези неща имат значение, само че те няма да ви създадат изключителни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР