Неотдавнашните коментари на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп

...
Неотдавнашните коментари на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Кая Калас: Думите на Тръмп трябва да събудят съюзниците

Неотдавнашните мнения на претендента за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп по отношение на НАТО трябва да бъдат сигнал за събуждане за членовете на НАТО, които не са вложили достатъчно в защитата, сподели министър-председателят на Естония Кая Калас пред кореспонденти в понеделник.

" Мисля, че казаното от претендента за президент на Америка също е нещо, което може би ще разсъни някои от съдружниците, които не са създали задоволително ", сподели тя на взаимна конференция с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола.

Мецола сподели, че Европейският съюз би трябвало да харчи повече за защита.

Тя добави, че Европейски Съюз би трябвало да изпрати ясно обръщение " без значение кой ще управлява идната американска администрация, би трябвало да сме задоволително мощни, с цел да можем да се пазиме един различен и че всяко изказване от този тип би трябвало да бъде прието нескрито с заплахата, която носи. "

Тръмп заяви, че Съединените щати може да не защитят съдружниците от НАТО, които не харчат задоволително за защита, от евентуална съветска инвазия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР