Неотдавна по време на срещата си с генералния директор на

...
Неотдавна по време на срещата си с генералния директор на
Коментари Харесай

Китай: СЗО не трябва да се превръща в политически инструмент на САЩ

Неотдавна по време на срещата си с генералния шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон поддържа СЗО да извърши изследване в Китай и други места по света за следене източника на новия ковид и че интернационалната общественост би трябвало да е сплотена по този въпрос.

Така наречената поддръжка на Блинкън е потребление на СЗО да насочва клюки и постанова напън върху Китай, оповестява радио Китай.

Откакто избухна епидемията от новия ковид омаловажаването на Съединени американски щати на интернационалното съдействие в напъните за преодоляване на епидемията е отразено в отношението на страната към СЗО. През май предходната година при разрастването на пандемията предходното американско държавно управление разгласи, че напуща СЗО, което бе посрещнато с рецензии от интернационалната общественост. Настоящото американско държавно управление още веднъж раздухва изказванието, че новият ковид е изминал от лаборатория. Хората са наясно, че Съединени американски щати се връщат в СЗО, тъй като се пробват организацията да послужи на тяхната цел за налагане на напън върху Китай.

Съединени американски щати разкритикуваха експертната група на СЗО при първото следене на произхода на вируса, като оповестиха, че липсва представителност. Те имат за цел да се включат техни специалисти в екипа за следене произхода на вируса от втория стадий, с цел да извършат следствие с авансово избран провинен. Уилсън Едуардс, швейцарски биолог, съобщи, че основаването на група за произхода от СЗО е резултат от натиска на Съединени американски щати. Наред с политизирането на науката тази група ще се трансформира в политически инструмент.

Освен това в последно време някои американски политици приказват за „ правила “ във връзка на доказателства и бистрота, с цел да притиснат СЗО още веднъж да изследва Китай за произхода на COVID-19.

Правилата са елементарни: Съединени американски щати би трябвало да поканят специалисти от СЗО да изследват лабораторията „ Форт Детрик “ и техните над 200 биологични лаборатории в чужбина в случай че приказват за „ правила “ и правдивост. Ако Вашингтон в действителност съблюдава „ доказателствата и прозрачността “ тогава би трябвало да разгласява първичните данни на епидемията в своята страна и да изясни: за какво през май 2020 година в щата Флорида бяха изтрити данни на 171 пациенти, заболели от COVID-19 или тези с позитивни резултати от тестване на нуклеинова киселина през януари и февруари предходната година? И за какво уволниха индивида, който не се съгласи да ги изтрие?

Като началник на международната битка с пандемията СЗО би трябвало да поддържа научния дух, вместо да се поддава на политическия напън. Международната общественост не може да разреши на Съединени американски щати да вършат каквото желаят, страните би трябвало да си сътрудничат, с цел да подсигуряват вярната посока на международните старания за постигане на истината за произхода на вируса посредством теоретичен метод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР