Неотдавна медии и политици от Великобритания, Австралия и други страни

...
Неотдавна медии и политици от Великобритания, Австралия и други страни
Коментари Харесай

Пекин: Твърденията на западни медии за шпионаж от страна на Китай са пълна измислица!

Неотдавна медии и политици от Англия, Австралия и други страни разпространиха новината за документ, който съдържа информация за 1,95 милиона членове на ККП, които са „ проникнали “ в западни компании и институции в Китай. Първоначално Съединени американски щати демонстрираха нерешителност, само че признаха, че нямат доказателства за осъществяван от Китай шпионаж, предава Радио Китай.

Британски и австралийски медии оповестиха, че полученият от тях документ е от организация с името „ Междупарламентарен алианс за Китай “ (IPAC). Според американски медии тя е основана по самодейност на американския сенатор Марко Рубио и нейна цел е да „ координира политиката по отношение на Китай “. 18-те члена на 8 от нейните страни-членки непрестанно насочат клюки против Китай по отношение на свързани с Хонконг, Синдзян, Тибет и други въпроси.

Западни медии и политици разкриват в документа, че в някои дипломатически задачи и задгранични компании в Китай са работели или работят членове на ККП. Така те стигат до извода, че Китай се стреми да „ проникне “ в делата на други страни.

Всъщност този извод е подбуден или от незнание, или от неприятни планове. Онези, които познават Китай, знаят, че това е социалистическа страна, ръководена от ККП. В момента ККП има 92 милиона членове. Нормално е някои от тях да работят в задгранични представителства или компании в страната. Дори и западните медии признаха, че сега няма доказателства за шпионаж.

Наскоро Държавният департамент на Съединени американски щати сложи ограничаване за пътешестване на членове на ККП и техните близки. Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в своя тирада насочи злонамерени нападки против ККП, а английски и австралийски медии и политици разпространяват „ лист с членове на ККП “.

Антикитайските сили в западните страни координират дейностите си в отправянето на провокации. Те се пробват да обвинят Китай в „ шпионаж “, с цел да очернят страната пред интернационалната общественост. Но интернационалната общественост би трябвало да е внимателна към техните идеологически предубеждения и хрумвания от времето на Студената война.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР