Неотдавна BBC показа нови зверства на британски войници в Афганистан.

...
Неотдавна BBC показа нови зверства на британски войници в Афганистан.
Коментари Харесай

Радио Китай: САЩ и Великобритания трябва да поемат отговорност за своите злодеяния



Неотдавна BBC сподели нови зверства на английски бойци в Афганистан. Зад всеки отблъскващ кадър, на който се „ надпреварват да убиват “, се крие свирепост, кръв и яд, както и нахално прикриване на закононарушения

Според изследване на BBC, някогашните английски бойци в Афганистан неведнъж са убивали военнопленници и мирни жители, даже са се надпреварвали кой ще убие повече хора. В едно военно отделение евентуално са били убити 54 души в интервал от 6 месеца преди промяната на военните.

След разкриването на тези закононарушения английското Министерство на защитата освен не се извини и не потърси отговорност, само че се опита да покрие тези злодеяния и даже подлага на критика английската медия, че постъпва безконтролно и слага в заплаха бойците на бойното поле.

Що се отнася до Съединени американски щати, от нахлуването им в Афганистан преди 20 години американски военни са лишили живота на 174 000 афганистанци, в това число и 30 000 мирни жители. През декември 2021 година „ Ню Йорк таймс “ поредно разгласява репортажи, в които разкри истории за убийствата на цивилни от американската войска. „ Те стрелят против работещи селяни, деца по улицата, фамилии, които бягат от войната, скрили се в срутените здания граждани… “

Според статистиките, от Ирак до Афганистан, от Сирия до Йемен, през последните 20 години Съединени американски щати са направили повече от 90 000 въздушни удара и са умъртвили минимум 48 000 цивилни.

Съединените щати, Англия, Австралия и други страни не престават да настояват, че пазят " правата на индивида ", само че по какъв начин ще обяснят безразборното ликвидиране на почтени хора? Не е ли подигравка, че изстреляните против мирни жители патрони идват от оръжията на тези страни, които всеки ден тръбят за отбрана на човешките права? Техните повтарящи се зверства са закононарушения против цялото човечество и заслужават да бъдат съдени.

Международната общественост би трябвало праволинейно да търси отговорност за тези злодеяния, както и за почтените жертви. Справедливостта може да закъснее, само че сигурно ще спечелва един ден!

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР