Неочакван способ за намаляване на стойността на противораковите терапии откриха

...
Неочакван способ за намаляване на стойността на противораковите терапии откриха
Коментари Харесай

Учени направиха сварено яйце отново сурово

Неочакван прийом за понижаване на цената на противораковите лечения откриха учени от Калифорнийския университет в Ъруайн и Университета на Западна Австралия.

С иновационната технология те са съумели да потвърдят, че процесът на сваряване на яйце е обратим. За научния пробив оповестява американското издание MailOnline.

Учените са съумели да трансфорат твърдо свареното яйце в сурово, като са разтворили протеините благодарение на органичното съединяване урея. Веществото урея се съдържа в урината. Възможно е добиването му и по неестествен метод.

Химичната реакция при сваряване на яйце съставлява свързване на протеините. Така се образува твърда маса. Изобретихме метод да създадем сварено кокоше яйце още веднъж сурово, споделя проф. Грегъри Уайс, биохимик от Калифорнийския универститет в Ъруайн. В научната обява сме описали способ за делене на свързани протеини, прибавя ученият.

При старта на опита екипът е сварил яйце за 20 минути при температура 90 градуса по Целзий. Учените са ижектирали веществото урея в готовото твърдо сварено яйце. За да може уреята да подейства, тъй като в началната фаза разтворените частиците протеин към момента са неизползваеми, учените са сложили течния разтвор в машина, сходна на центрофуга. Това помогнало процесите да протекат в противоположен ред.

При пробната техника е упражнено налягане върху дребните частици, връщайки ги към първичната им форма. Опитът е в начална фаза, тъй че към момента не е ясно дали яйцето може да се употребява след връщането му в сурова форма.

Учените считат, че откритието, което дава опция за бързо и на ниска цена връщане на протеини към първичното им положение, ще направи производството на протеин елементарно, което, от своя страна, ще понижи индустриалната му цена.

Широката приложимост на разнообразни типове протеини в противораковите лечения е известно, тъй че това ще понижи и тяхната стойност, изяснява професор Уайс.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР