Необитаема къща в центъра на Враца се срути преди минути,

...
Необитаема къща в центъра на Враца се срути преди минути,
Коментари Харесай

От последните минути! Къща се срути в центъра на Враца и едва не уби човек /снимки/

Необитаема къща в центъра на Враца се срути преди минути, видя първо кореспондент на организация BulNews.
Опожарената в средата на септември 2016 година постройка, която се намира на метри от учебно заведение „ Христо Ботев “ и Здравната каса, рухна пред погледите на десетки очевидци.
В остарялата къща е родена известната цигуларка Светла Буюклийска, която от началото на 90-те години свири във филхармонията на Лас Палмас де Гран Канария на Канарските острови. В последните години обаче сграда бе населявана от цигански семейства и замязяла на бордей, а след огромния пожар постройката стана още по-опасна.
Врачани неведнъж са алармирали институциите за риска от сриване, само че досега нямат отговор и информация за подхванати дейности от тяхна страна.
Днес и дребното останало от къщата се сгромоляса, а юристът Любомир Ганчев благодари на Бог, че за минути се е разминал със съществени контузии. Пред кореспондент на медията ни Ганчев изясни, че е минал около рисковата постройка минути преди да се срине на тротоара.
По думите на живеещите в квартала пък, минута преди да рухне къщата от там е минал различен човек, чийто шанс го е избавил от сигурна гибел.
Хората приканват виновните институции да се самосезират, а от общината да изпратят екип, който да обезопаси съборетината и да разчисти тротоара.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР