Необичайна ще е борбата на БСП за съдебна реформа, каквато

...
Необичайна ще е борбата на БСП за съдебна реформа, каквато
Коментари Харесай

БРЕЙ: БСП прави съдебна реформа с мъжа на главната инспекторка на ВСС

Необичайна ще е битката на Българска социалистическа партия за правосъдна промяна, каквато социалистите в Народното събрание заявяват на последните си срещи, че желаят да прокарат, включитлено във връзка с Висш съдебен съвет. А повода е, че не какъв да е, а брачният партньор на основната инспекторка на същия този Висш съдебен съвет Теодора Точкова - Васил Точков персонално поучава депутатите от групата на Столетницата. 

Това стана ясно от ъпдейт на регистъра за нещатни сътрудници на уеб страницата на Народното събрание. От него се вижда, че хасковският юрист е кацнал в институцията на жълтите павета не като личен консултант на някой от националните избраници в алено, а на цялата парламентарна група на Корнелия Нинова.



Из коридорите се приказва, че той води част от делата на Нинова по разнообразни проблеми, както и че бил персонален другар на нейната лоялна съпартийка Емилия Масларова. 

Точков е назначен да поучава социалистите по юридическите и политическите въпроси и към този момент е единствен, като даже няма категорично начислен досега специалист по връзките с обществеността към групата. 

" Теодора Ангелова Точкова, която заема длъжността основен контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС), получава без да има право към 7000 лв. месечно, живее нелегално във ведомствен апартамент и употребява непозволено длъжностен автомобил. В сходно състояние са и инспекторите в ИВСС ". Разкритието направи преди години тогавашният общински консултант и някогашен магистрат Методи Лалов за фамилията Точкови. Иначе самият правист Точков е ръководител на " Съюз на отечеството " - съдружен от близо 3 години сътрудник на Българска социалистическа партия.



Иначе място измежду съветниците на групите още веднъж откриха кокетката дъщеря на мастит предприемач - Дария Спирова, за която медията ни ви осведоми още в предишното издание на Народното събрание. Младата марткетьорка е наследница на Евгени Спиров, сама признава, че е фенка на риалити шоу стратегиите и метресата на Путин Алина Кабаева. Но все пак несъмнено отново е назначена за консултант на ПП-ДБ. 

Колежка от Движение за права и свободи пък й е ексдепутатката Велислава Кръстева, която относително до неотдавна бе пиар на Народния спектакъл " Иван Вазов ". След чутовния скандал с основния режисьор Александър Морфов и тя, и той бяха свалени от постовете им. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР