Необходимостта от решение излиза на преден план с оглед на

...
Необходимостта от решение излиза на преден план с оглед на
Коментари Харесай

Германия с ултиматум към Сърбия: ЕС или Русия? frognews.bg

" Необходимостта от решение излиза на напред във времето предвид на геополитическото развиване “,заяви представител на немското държавно управление, визирайки съветската военна намеса в Украйна.

 

Сърбия, която беше бомбардирана от НАТО преди две десетилетия, само че в този момент се стреми да се причисли към Европейския съюз, от дълго време се пробва да балансира исторически околните връзки с Русия със стремежите за икономическа и политическа интеграция със Запада, отбелязва организацията.

 

Споразумението сред Сърбия и Русия за засилено съдействие беше посрещнато с изненада и отчаяние и не отговаряше упованията, че претендентите за присъединение към Европейски Съюз също би трябвало да одобряват глобите на Европейски Съюз против Русия, показва събеседникът на организацията.

 

Сърбия, претендент за присъединение от 2012 година, реши през септември да организира постоянни външнополитически съвещания по отношение на двустранни и многостранни действия с Русия. Този ход провокира остри рецензии от Европейски Съюз.

 

Остава усещането, че сръбският президент Александър Вучич е бил наясно с двойствеността на позицията си, отбелязва представителят на Берлин.

Ако реши да поведе страната си по посока на Европейския съюз, сръбският водач ще има поддръжката на немското държавно управление.

 

" Ако той реши да тръгне по противоположния път, това ще има противоположни последствия “, предизвестява обаче той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР