Необходимостта да се затопля през зимата купето на автомобила с

...
Необходимостта да се затопля през зимата купето на автомобила с
Коментари Харесай

Как най-бързо да затоплим купето на автомобила през зимата

Необходимостта да се затопля през зимата купето на автомобила с неговите ледени седалки и заскрежено кормило скапва настроението на безчет водачи рано сутринта. Но има няколко способа тези страдания да бъдат съкратени.

Има няколко техники, които оказват помощ доста да се форсира стоплянето на салона на автомобила след пренощуването на студа. Първата от тях е веднага след стартирането на мотора да тръгнете за където ще пътувате. 

Тази алтернатива обаче не подхожда на всички и на всяка обстановка. Мнозина избират да не натоварват мотора и трансмисията " на студено " и да загреят колата на луфт на мотора. 

Какво да извършите тогава, в случай че желаете вътре в колата да стане топло допустимо най-бързо. Основният източник на топлота в колата, както се знае, е " печката ". Но с цел да се затопли колкото е допустимо по-бързо салона, тя би трябвало да бъде рационално и грамотно употребена.

Първо, климатичната система на автомобила би трябвало да се превключи в режим " рециркулация " - тъй че да не загрява ледения външен въздух, а към този момент леко затопления от купето. Благодарение на това атмосферата в автомобила ще доближи удобна температура доста по-бързо. 

В този режим, обаче, се усилва вероятността за запотяване на стъклата на колата, тъй като влагата, издишана от човек, няма да излезе на открито, а ще циркулира в затворен кръг. Но това, въобще не е толкоз ужасно в съпоставяне със студа на открито. Освен това влагата бързо ще изчезне - незабавно откакто по-късно превключите климатика към стопляне на постъпващия извън въздух. 

Но единствено с " печката " ресурсите за отоплението на купето не се изчерпват. Не забравяйте, че системите за отопление на седалките, кормилото и стъклата (отзад и отпред) също са много съществени източници на топлота. Разбира се, във връзка с успеваемостта на отоплението с мотора, те, даже събрани всички дружно, не са му равни, само че също способстват доста за битката против студа. Затова ги включвайте без да се бавите.

avto.blitz.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР