Необходимо е да се вземат спешни мерки за укрепване на

...
Необходимо е да се вземат спешни мерки за укрепване на
Коментари Харесай

Москва засилва ПВО в Централна Русия

Необходимо е да се вземат незабавни ограничения за подсилване на системата за противовъздушна защита в Централна Русия, за инспекция на мобилизационната подготвеност и гражданската отбрана. Това заяви във вторник в Брянск секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев на заседание по въпросите на сигурността в Централния федерален окръг, предава EA Daily .

" Трябва да се вземат ограничения за създаване на силите и средствата за противовъздушна защита и противобатарейна битка за прикриване на регионите, където са ситуирани сериозни и евентуално рискови обекти “, съобщи Патрушев. " Уточнени са дилемите по образуване на планирането и провеждането на гражданската отбрана, отбраната на популацията и мобилизационната подготвеност, като се вземат поради актуалните военни рискове и закани. Тези задания би трябвало да бъдат изпълнени в близко бъдеще “.



Съществуващите пропуски в отбраната на рисковите уреди също би трябвало да бъдат незабавно отстранени.

" Важно е на първо място да се обезпечи антитерористичната отбрана на енергийно, биологично и химически рискови уреди, хидротехнически уреди, просветителни организации и други места за всеобщ престой на хора, в това число посредством подсилване на тяхната сигурност, образуване на патрули на териториите наоколо до такива уреди “, означи той. " Незабавно отстранете съществуващите нарушавания на условията за гарантиране на сигурността на тези уреди, засилете ограниченията, ориентирани към попречване на превозването на неразрешени предмети и субстанции “.

Срещата в Брянск се организира по разпореждане на президента на Русия Владимир Путин. Дискусията се концентрира върху въпроси, свързани с обезпечаването на антитерористичната отбрана на сериозно значими и евентуално рискови обекти, ситуирани на територията на Централна Русия.

Източник: EA Daily / Фокус


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР