Необходимо е да имаме тясно сътрудничество с местната власт, за

...
Необходимо е да имаме тясно сътрудничество с местната власт, за
Коментари Харесай

Министър Проданов пред Сдружението на общините: Необходимо е тясно сътрудничество с местната власт, за да решаваме проблемите

Необходимо е да имаме тясно съдействие с локалната власт, с цел да решаваме съответните проблеми.

Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов по време на среща с Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

„Общините имат извънредно огромен капацитет да развиват разнообразни типове туризъм, само че е значимо да си сътрудничим, тъй че да реализираме резултати“, изясни министърът. Той обясни пред присъстващите целите на държавното управление в областта на туризма, като открои – въвеждането на електронни визи и обединяването на сектора.

По отношение на бюджета за реклама министър Проданов посочи, че в маркетинговата тактика ще бъде наблегнато на другите типове туристически артикули, които предлага страната ни, а освен на летен и зимен туризъм.

Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на сдружението обърна внимание на вътрешния туризъм и съгласно нея е значимо общините да си сътрудничат с Министерство на туризма при организацията на рекламни акции, тъй че те да доближават до по-голям брой хора.

Донка Михайлова, зам.-председател на УС на НСОРБ и кмет на община Троян благодари на министър Проданов за положителния разговор. По думите ѝ, общините имат значима роля за развиването на туризма както на локално, по този начин и на национално равнище.

По време на диалога бяха повдигнати и тематики, свързани с работата на Организациите за ръководство на туристическите региони, статута на националните курорти и Единната система за туристическа информация (ЕСТИ).

В срещата участваха още Владимир Георгиев – кмет на община Самоков, Неби Бозов – кмет на община Сърница, Красимир Джонев – кмет на община Летница, доктор Васко Стоилков – кмет на община Сливница и Людмила Величкова – шеф на „ НСОРБ Актив “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР