НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИбрашно – 1 кгзахар – 250 гяйца – 3

...
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИбрашно – 1 кгзахар – 250 гяйца – 3
Коментари Харесай

Закуската на баба: Пухкави кифлички с мармалад

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
брашно – 1 кг
захар – 250 г
яйца – 3 бр.
сол – 1 ч.л.
олио – 100 мл
лимонена кора – 10 г
прясно мляко – 350 мл
квас – 42 г
ванилия – 2 бр.
мармалад – 150 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Затоплете млякото и сложете маята, лъжичка захар и супена лъжица брашно. Разбъркайте и оставете на топло да шупне и утрои размера си. Пресейте брашното, отделете от яйцата един жълтък за намазване.

В брашното направете кладенче и сложете яйцата, захарта, солта, ванилията и лимонените корички. Сипете млякото с маята и замесете лепнещо тесто.Започнете да добавяте по малко от олиото като в това време замесвате и удряте тестото в масата. Месете до цялостното вдишване на олиото.

Оставете полученото тесто покрито на топло място за час и половина до момента в който удвои размера си. Разделете втасалото тесто на четири равни елементи. Всяка част разточете на кора с дебелина 1см.

Разрежете кората на кръст, по-късно всяка част разрежете на три, по този начин е получите 12 бр. триъгълника. На всеки триъгълник сложете по лъжичка мармалад и навийте като започнете от необятната им част и навивате до по тясната.Така се получава кифличка.

По този метод направете и с останалите кори и тесто. Наредете козуначените кифлички с разстояние в намазана с олио тава. Оставете да втасат още 30мин и намажете с разрушен жълтък и поръсете със захар или сусам.

Вероятно ще ви се наложи да ги печете на два или три пъти, тъй като се получават доста на брой кифлички.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР