Необходими са законови промени за борбата с нелегалните цигари. Това

...
Необходими са законови промени за борбата с нелегалните цигари. Това
Коментари Харесай

Цацаров предлага завишени санкции за производство на нелегални цигари

Необходими са законови промени за битката с незаконните цигари. Това стана ясно на съвещание на парламентарната комисията за битка със сивата стопанска система, на което беше и основният прокурор Сотир Цацаров.

Както знаете, в последните месеци бяха разрушени пет огромни заводи за произвеждане на незаконни цигари, които генерират милиони облаги. Оказва се обаче, че съгласно в този момент настоящия Наказателен кодекс се санкционира единствено наличието и продажбата на незаконни цигари, а не и тяхното произвеждане.

Именно по тази причина основният прокурор Сотир Цацаров през днешния ден помоли депутатите да има смяна в закона, да се впише, че производството е наказуемо и да има завишаване на наказванията за произвеждане на незаконни цигари. Освен това се предлага машините за произвеждане на цигари да бъдат на регистрационен режим, тъй като се оказва, че в България има черен пазар на по този начин наречените машини и даже изнасяме такива в чужбина.Депутатите одобриха предлагането, само че помолиха основния прокурор и неговия екип да го изготвят документално. Предложенията ще бъдат разисквани още веднъж в Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР