Необходими са ви 15 зелени орехчета, които трябва да са

...
Необходими са ви 15 зелени орехчета, които трябва да са
Коментари Харесай

ЛЕК ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХИ: Подобрява зрението, подпомага щитовидната жлеза, укрепва имунната система и…

Необходими са ви 15 зелени орехчета, които би трябвало да са още млади и нежни. Периодът преди средата на юли месец. Измийте ги доста усърдно и изчакайте водата да се отцеди. Нарежете младите орехчета на шайбички и ги поставете в 3-литров буркан.

В два литра вода разтворете 30 гр. прясна квас за самун, като спазвате правилото, че водата би трябвало да е хладка. Щом маята шупне, прибавете 1 кг. захар и разбъркайте добре.

След като захарта се разтвори добре, прибавете течността в буркана с нарязаните орехчета. След това залейте с вода, тъй че да останат към 5 см. въздух.

Накрая „ запечатете “ буркана с марля и го оставете на топло място, без директната слънчева светлина.

След месец филтрирайте наличието, благодарение на гъста марля или елементарна ленена забрадка.

Приемайте 1-2 с.л./дневно, наложително сред храненията.

Алкохолна смес от зелени орехи.

Алкохолната смес от млади орехчета е чудесно средство при болки в стомаха и стомашно-чревни разстройства.

Необходими са ви 30 броя млади зелени орехчета. Измийте ги добре и нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в 3-литров стъклен буркан. Залейте ги с 1 л. алкохол и запечатете с PVC капачка, с цел да не се изпари алкохолът.

Бурканът се оставя в слънчева стая. Настойката би трябвало да се филтрира след 2 седмици. Получената смес налейте в бутилка или буркан от мрачно стъкло и затворете добре.

Приемайте по 10 мл. от тинктурата, 3 пъти/дневно, половин час преди хранене. Облекчава болките в стомаха или различен тип разстройства на стомашно-чревния тракт, усъвършенства храносмилането.

Сладко от нежни зелени орехчета.

Сладкото е доста е потребно за щитовидната жлеза!

Почистете зелената обвивка на орехчетата. Залейте ги със студена вода и оставете в хладилника за 36 часа. Необходима промяна на водата 2-3 пъти.

Количеството захар би трябвало да бъде 1:1 с количеството суровина. Според количеството изберете подобаваща тенджера. Сипете на дъното малко вода. Изсипете заготовката от орехчета, прибавете захарта. Оставете на муден огън, до момента в който захарта се разтвори. Отстранете от котлона и оставете да „ почива “.

След кат минат 5-6 часа, още веднъж върнете на спокоен огън. След като заври, още веднъж отстранете и оставете да изстине. На третият път оставете да заври и варете на слаб огън за 30 мин.

Готовото сладко сипете в чисти буркани и ги затворете компактно. Стерилизирайте за капачката.

Рецепта за възпалено гърло.

Наберете млади орехчета, времето преди средата на месец юли. Минете ги през месомелачка, дружно с количеството захар, което би трябвало да бъде 1:2. Например на 1 с.л. смлени орехчета се поставят 2 с.л. захар. Оставете да престои 1-2 седмици и приемайте по 1 ч.л. заран. Ако не ви понася разредете в топла вода и пийте.

Лечебно масло от зелени орехи.

Лек за цялото семейство!

Необходими артикули:

– 42 бр. млади, млечни орехчета;

– 400 мл. водка – за 2 дози;

– 400 гр. захар – за 2 дози.

Начин на подготвяне:

С помощта на блендер или месомелачка смелете млечните орехчета. Прехвърлете ги в 2-литров стъклен буркан. Прибавете водката (200 мл.) и захарта (200 гр.). Позиционирайте бурканът на мрачно място за 45 дни. След това течността се прецежда доста деликатно. Съхранявайте в ледник.

Към същата суровина от ядки, прибавете останалото количество водка и захар. Отново запечатете и оставете за 45 дни на мрачно място.

След като измине и този интервал. Внимателно прецедете и втора доза. Смесете с първата част.

Лечебното масло от зелени орехчета е готово.

Приемайте по 1 с.л., веднъж/дневно.

Ако усетите, че стартирате, да се разболявате (от настинка), тогава вземете 1 с.л. от маслото и последователно преглъщайте, като че ли изплаквате гърлото си.

Ако залеете същите орехчета за трети път с водка, тогава ще получите лек за болки в ставите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР