Необходими са повече места за специализации, особено в областта на

...
Необходими са повече места за специализации, особено в областта на
Коментари Харесай

Д-р Айлин Фейзулова: Трябват повече места за специализации за младите лекари у нас

Необходими са повече места за специализации, изключително в региона на по-желаните специалности. Това показа в студиото на „ Добро утро, Европа “ доктор Айлин Фейзулова. Тя е един от носителите на премията за цялостно отличие „ Златен Хипократ “. Въпреки компликациите в българското опазване на здравето и по-ниското възнаграждение, лекар Фейзулова избира да остане у нас и да се развива в областта на ендокринологията.

Младата лекарка сподели, че е постигнала отличния си триумф с огромна непримиримост, труд, упоритост и най-много с поредност на дейностите и посвещаване напълно на тази фантазия.

„ Българското опазване на здравето страда от реализацията на младите след довеждане докрай на университета. Докато сме в университета имаме доста преимущества, имаме доста благоприятни условия за стажове в чужбина и България, само че завършвайки към този момент университетите ни, няма задоволително места за специализация и даже да има те не са добре платени, а при някои изобщо не са платени “, уточни доктор Фейзулова и добави, че някои специализации лишават до 6 години.

По думите ѝ трудът в чужбина е по-високо обезщетен, само че там човек занапред би трябвало да се потвърждава, с цел да бъде признат.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР