Необходими са аварийни мерки за привличане на хора с качества

...
Необходими са аварийни мерки за привличане на хора с качества
Коментари Харесай

Радев: Необходими са аварийни мерки за привличане и задържане на хора с качества в Българската армия

Необходими са спешни ограничения за привличане на хора с качества в Българската войска и тяхното задържане с съответни обществени стратегии, за основаване на условия за тяхната пълноценна подготовка, тъй че да могат да разпрострат своя капацитет. Това съобщи президентът Румен Радев на тържествената гала, на която бяха връчени дипломите на слушателите от випуск „ Васил Левски ” - 2023 на Военна академия „ Георги Стойков Раковски “. Радев връчи дипломите на първенците на випуска, предава Българска телеграфна агенция.

Продължава отливът от Българската войска на квалифицираните офицери, сержанти и бойци, сподели Румен Радев. Той напомни, че преди дни взе участие в тържествената гала по заграбване на първо офицерско звание и връчването на дипломите на курсантите и свидетелствата на кадетите от 145-и випуск „ Васил Левски “ на Националния боен университет " Васил Левски " и сподели, че под 25% са претендентите за оповестените места.

„ За българския офицер, без значение от историческите времена и политическите превратности, постоянно е имало една висша цел и блян – България, и една най-голяма полезност – свободата и добруването на нашия народ. Успехът ще бъде с тези с от вас, които осъзнават действителностите. Които знаят освен какви задания би трябвало да изпълнят, само че в каква среда ще търсят тяхното решение и какви цели си слагат. Убеден съм, че осъзнавате сериозното предизвикателство пред вас на фона на комплицираната геополитическа динамичност и комплексните закани и опасности пред националната ни и групова сигурност. Отстояването на националните ни и групови ползи ще изисква все по-отговорно държание, от ден на ден старания и все по-сериозна подготовка “, обърна се Радев към випускниците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР