"Необходима е стратегия в образователната система в област Видин, която

...
"Необходима е стратегия в образователната система в област Видин, която
Коментари Харесай

Необходима е нова стратегия в образователната система в област Видин

"Необходима е тактика в просветителната система в област Видин, която да се насочи към професионално обучение на учениците и да се направи опит да не се стигне до закриване на междинни учебни заведения в общините ", това сподели на среща с шефове на образователни заведения Веселка Асенова, шеф на РУО-Видин:
"Това, с което не съм съгласна е, че би трябвало да се закрият междинните учебни заведения в общините, тъй като в една община, в случай че няма учебно заведение, значи тази община няма да съществува....защото и в тези общини дребното хора, които са останали се надяват, че могат да се случат и по-добри дни, постоянно вярата крепи индивида. "
Има няколко разновидността съгласно Веселка Асенова:
"Някои от междинните учебни заведения да станат съществени учебни заведения във Видин, единствено за Видин приказвам, това е първи вид. Другото нещо е, че с цел да създадем този брой деца в професионалните паралелки ще е належащо да понижим профилираните паралелки в някои междинни учебни заведения. И тогава нещата ще си дойдат на мястото за по този начин дребния брой деца. "
700 са учениците в област Видин. Становището на МОН е, че междинните учебни заведения, които имат една паралека би трябвало да бъдат преобразувани в съществени училща и по този метод децата да се насочат към професионални и профилирани паралелки.
До 15 януари е срокът, в който шефовете на учебни заведения би трябвало да показват в РУО стимулирани оферти за броя на паралелките, броя на учениците и профилите и специалностите от специалности по форми на образование.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР