Необходима е и методика и механизъм за индексация във връзка

...
Необходима е и методика и механизъм за индексация във връзка
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова: Заложили сме 25 обекта в инвестиционната ни строителна програма

Необходима е и методика и механизъм за индексация по отношение на нарасналите цени на строителните материали

Заложили сме 25 обекта, като в тях са включени огромни инфраструктурни планове,улици и булеварди, построяването на кръговото кръстовище на бул. “Кл.Охридски “, 10 квартални улици в разнообразни региони на София, както и няколко моста в капиталовата ни строителна стратегия за тази година. Това сподели през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на строителните работи на новото кръстовище с кръгово придвижване на бул. “Кл.Охридски “ и бул. “Андрей Ляпчев “. На инспекцията участва и зам.-кметът по публично строителство инж. Ангел Джоргов.

Утре стартира втория стадий от реконструкцията на бул. „Първа българска армия“. Очакваме позволения за градеж на бул.„ Източна дъга “, на улиците „Кукуш“ и идващия стадий на „Николай Коперник“, „ Тодор Каблешков “, на които също следва да се работи.

„С осъществяването на строителните действия, осъществяваме един дългочакан и доста нужен план. Започнахме работа по кръговото кръстовище в средата на месец април и все още към този момент имаме построено пътното платно по бул. „Св. Климент Охридски“ в посока Околовръстен път. В момента на процедура изпълняваме втория стадий, като работим по създаване на северното платно на бул. „Андрей Ляпчев“ и по самия кръг на кръстовището, в който ще бъдат обособени две ленти за придвижване. В рамките на строителните действия ще се реализира връзка сред съществуващите пътни платна на двата булеварда, като в обсега на кръстовището ще обособим и нови тротоари“. Това сподели зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов.

Кметът на София подсети, че недобре свършена работа, няма да се заплаща.

Десетте улици, които също са включени в програмата, са в разнообразни квартали на София.

Кметът Фандъкова сподели и за нуждата от методика за индексация по отношение на нарасналите цени на строителните материали. По думите й „Има една въпросителна – от много време беседваме с държавното управление за предстоящата методика и механизъм за индексация по отношение на нарасналите цени на строителните материали. Повечето от фирмите подадоха претенции за индексации или заявки за преустановяване на договорите. Чух анонси, че следва да се одобри такава методика, по тази причина моля да се реши колкото се може по-бързо, тъй като тази методика визира и плановете с европейско финансиране, сподели Фандъкова.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР