Необходим е нов политически елит, който да има по-изправен гръбнак.

...
Необходим е нов политически елит, който да има по-изправен гръбнак.
Коментари Харесай

Кольо Колев: Необходим е нов политически елит, който да има по-изправен гръбнак

Необходим е нов политически хайлайф, който да има по-изправен гръбнак. Това сподели в обзорното предаване " Това е България “ на Радио " Фокус “ социологът Кольо Колев.

" Външнополитическите фактори и проблемите на България са значително артикул не толкоз на вътрешнополитическа неустойчивост, а на нелепост и променчивост. По отношение на Северна Македония имаме комбиниране на нелепост от една страна, и на вътрешнополитически игри въпреки това. Очевидно е, че от двете страни на границата има политически играчи, които се хранят с насаждането на ненавист. Това е методът им на живот. Да, без подозрение би трябвало да има доста сериозна реакция във връзка с случилото се. Това, което се случи също демонстрира, че от една страна ти не защитаваш действително своите ползи и въпреки това съм склонен с изказванието на Буяр Османи, който споделя, че не би трябвало да позволяваме тези неща ", посочи той.

По думите му се намираме в силнотурболентен свят, в който се сблъскват рецесии. Социологът добави, че политическата неустойчивост ще бъде дълъг развой, в който ще живеем.

" Когато ти си изкривен и подготвен на всевъзможни отстъпки в името на дребен бакшиш, то тогава постоянно ще те подритват. Това ще се промени може би, когато се появи нов политически хайлайф, който да може по-стабилно да седи на краката си и да има по-изправен гръбнак ", посочи Колев.

" Основният конфликт в предизборната акция ще бъде сред главния тандем ГЕРБ-ДПС против " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Разбира се, с концепцията да се върнем " към положителното остаряло време " и противоположното. До огромна степен и от по-малките партии към този момент ще зависи кой от двата фронта ще вземе превъзходство, защото сега малко или доста изравнени ", счита социологът.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР