Немско-българската продукция Кръвта на пеликана, заснета изцяло в България през

...
Немско-българската продукция Кръвта на пеликана, заснета изцяло в България през
Коментари Харесай

Две български деца актриси минаха по червения килим на фестивала във Венеция

Немско-българската продукция " Кръвта на пеликана ", снимана напълно в България през лятото на предходната година, откри паралелната стратегия " Хоризонти " на филмовия фестивал във Венеция. По време на премиерата на кино лентата по аления килим минаха и две български деца актриси: 7-годишната Катерина Липовска и 11-годишната Аделия Оклепо, оповестяват от екипа на продукцията.

В заглавието те двете си партнират с немската актриса Нина Хос, която е притежател на Сребърна мечка от фестивала в Берлин. В екипа на кино лентата влизат и други българи, като актьорите Яна Маринова, Димитър Баненкин, Гергана Змийчарова и Албена Колева.

В жанрово отношение " Кръвта на пеликана " е дефиниран като драма. В нея се споделя за треньорката на
полицейски коне Вибке и нейните взаимоотношения с двете й дъщери, осиновени от България. Режисьорката на кино лентата Катрин Гебе дебютира с " Нищо неприятно не може да се случи " в програмата " Особен взор " на фестивала в Кан. В " Кръвта на пеликана " едната от главните тематики, които я отпътуват, е детската логика на психиката.

Филмът е подсилен от телевизионния канал ARTE, Хамбургския кино фонд, Националния кино център и интернационалния фонд " Евроимаж ". От българска страна продуцент е " Мирамар филм " ( " Дзифт ", " LOVE.NET ", " Вездесъщият " ).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР