Немският РБ Лайпциг победи френския Олимпик Марсилия с 1:0 в

...
Немският РБ Лайпциг победи френския Олимпик Марсилия с 1:0 в
Коментари Харесай

РБ Лайпциг взе крехка преднина срещу Марсилия

Немският Република България Лайпциг победи френския Олимпик Марсилия с 1:0 в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа.

Тимо Вернер даде преднина на домакините в 45-ата минута.

Реваншът е на 12-и април в Марсилия.

Очаквайте детайлности!

Домакините съумяха да вземат гол преднина през първите 45 минути с попадение на Тимо Вернер в добавеното време. Иначе в 10-ата Константинос Митроглу излезе на добра позиция, само че пропусна задачата. Вернер пропиля опция за Република България Лайпциг в 18-ата минута, а в 29-ата Емил Фортберг прати топката над гредата на Олимпик Марсилия.

Марсилия бе покрай задачата в 42-ата минута, когато Буна Сар удар греда, а в 45-ата още веднъж 26-годишният Сар стреля рисково, само че вратарят на домакините бе на мястото си.

В добавеното време Лукас Окампос също не съумя да преодолее стража на Република България Лайпциг Петер Гулаши.

Тимо Вернер обаче не сгреши в офанзива за немския отбор. Той бе изведен чудесно от Емил Форсберг и с прекрасен удар осъществя за 1:0.

Осемте най-хубави влизат в борба, с цел да остане единствено един

Отборът на Република България Лайпциг се оправи със съпротивата на Зенит в предходния стадий на шампионата след победа с 2:1 и тъждество 1:1 в реванша.

Олимпик Марсилия пък в профил Атлетик Билбао след две победи – 3:1 и 2:1.

Република България Лайпциг заема четвъртото място във краткотрайното класиране в Бундеслигата, а Олимпик Марсилия е трети във Франция.

All kitted out
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР