Немски учени от Института за изследване на метаболизма „Макс Планк“

...
Немски учени от Института за изследване на метаболизма „Макс Планк“
Коментари Харесай

Учените разкриха причината за лакомията

Немски учени от Института за проучване на метаболизма „ Макс Планк “ обясниха повода за лакомията. Резултатите от проучванията са оповестени на портала EurekAlert и демонстрират, че колкото по-вкусно ни е, толкоз по-малко заситени се усещаме.
Експертите са провели опит, по време на който 12 доброволци са били разграничени на две групи. Едните са получили сладостен млечен шейк, а другите - безвкусна примес, след което всички участници са подложени на магнитен резонанс и позитронно-емисионна томография, съобщи РИА Новости.
Експертите забелязали, че първата група пиела напитката на драго сърце, само че не усещала насищане, а втората група се лимитирала до две чаши.
Според учените освобождението на допамин (хормон, който провокира възприятие на ситост) се появява два пъти - при дъвчене и при попадане на храната в стомаха. Изследователите заключават, че за участниците, които са пили сладостен коктейл, първото освобождение на детайла е потиснало идващото, което е довело до увеличение на интервала сред двете етапи - и това от своя страна е притъпило чувството за насищане.
Според специалистите, спирането в освобождението на хормоните може да провокира преяждане и затлъстяване. Учените поучават да ограничим порциите вкусна, само че не изключително питателна храна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР