Неморално и трудно е да се поддържат търговски отношения с

...
Неморално и трудно е да се поддържат търговски отношения с
Коментари Харесай

Неморално е да се поддържат търговски отношения с Русия, но и други го правят

Неморално и мъчно е да се поддържат търговски връзки с Русия, само че виждаме, че и други страни го вършат. Това съобщи в изявление за БТВ служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. 

" Още в първите дни свикахме енергиен щаб, такива има в множеството страни в Европа. Търсят се най-хубавите благоприятни условия за страната - доставки на примеливи цени. Краткосрочно Европа е в тази енергийна взаимозависимост. Това се дължи на дългогодишни неточности в предишното. Бившият министър на енергетиката Александър Николов не е в предизборна акция и имам вяра на това, което сподели, че Европа доста мъчно ще оцелее без съветски газ в идващите 3 години. Като длъжностен кабинет имаме отговорност за благосъстоянието на българските жители и стопанска система. И Асен Василев сподели, че в случай че има надеждни и евтини доставки, те би трябвало да се търсят от който и да е ”, добави той, като посочи, че въпреки всичко не е несъмнено какъв брой благонадежден снабдител би била Русия след експанзията, която оказва върху Украйна от месеци.

Пеканов разяснява и концепцията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за заледяване на цените на газа за битовите консуматори. Той изясни, че като икономист не утвърждава сходно нещо. 

“Трябва да сме доста деликатни с рекомендации за заледяване на пазарните механизми. Това беше и за обезщетенията за ток. Помощите би трябвало да са целеви, би трябвало да въведем формулировка за енергийна беднотия. Да помогнем на компаниите и секторите, които са най-засегнати ”, счита служебният вицепремиер.

Той уточни още, че идната седмица България ще насочи искане за първо заплащане по Плана за възобновяване и резистентност. След това, Европейската комисия би трябвало да върне отговор в период до 2 месеца. Пеканов разяснява още, че има доста техническа работа по пътя към въвеждане на еврото в България. Той увери, че цените няма да се усилят от през днешния ден за на следващия ден и в случай че хлябът коства 2 лева, то в изражение на европейската валута той ще е 1 евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР