4 знака, че е време да намерите по-добра спестовна сметка

...
Нека си признаем: смяната на вашата спестовна сметка може да
Коментари Харесай

Нека си признаем: смяната на вашата спестовна сметка може да бъде караница. Ето защо много хора избират акаунт и се придържат към него – дори и да не е най-подходящият. Въпреки че тази стратегия може да изглежда удобна, сметката с недостатъчна ефективност може всъщност да попречи на финансовия ви напредък с течение на времето. И това, което изглеждаше като добра сметка преди няколко години, сега може да изостава благодарение на постоянната инфлация и лихвените проценти, които са на върхове от 22 години.

Най-добрият подход е да положите работа и намерете спестовна сметка, която отговаря на вашите финанси и вашите краткосрочни и дългосрочни парични цели. В края на краищата вашата спестовна сметка не е просто място за съхраняване на пари за спешни случаи или големи покупки. Това е жизненоважен инструмент за увеличаване на вашите пари, поради което се нуждаете от такъв, който отговаря на вашите финанси, като същевременно максимизира печалбите ви от лихви.

Но как можете да разберете кога вашият не се представя добре? Е, има няколко прости признака, за които да следите, за да определите дали е време да намерите по-добра спестовна сметка. Ето за какво трябва да внимавате.

Започнете с най-високите лихвени проценти за спестовни сметки с висока доходност, налични тук сега.

4 знака, че е време да намерите по-добри спестявания сметка

Ако установите, че изпитвате някое от следните, може би е време да помислите за намиране на по-добра спестовна сметка.

Печелите нисък лихвен процент

Една от основните цели на спестовната сметка е да печелите лихва върху депозираните ви средства. Ако печелите ниска лихва върху спестяванията си, това може значително да попречи на способността ви да увеличите богатството си с течение на времето.

В момента средният лихвен процент по редовните спестовни сметки е 0,42%. Въпреки че този процент може да е по-добър от нищо, реалността е, че има по-добри опции за печелене на лихва, като спестовна сметка с висока доходност. Както подсказва името, високодоходните спестовни сметки предлагат много по-високи лихвени проценти върху вашите пари - и има много опции, предлагащи APY от 4,5% или по-високи в момента.

Високодоходните спестовни сметки също не са ограничени само до хора с висока нетна стойност. Много от тези сметки идват без или с ниски минимални изисквания за депозит в замяна на този висок лихвен процент. Онлайн финансовите институции обикновено предлагат по-висока доходност от традиционните банки или кредитни съюзи поради по-ниските режийни разходи, но не забравяйте да пазарувате и да сравнявате опциите, за да намерите сметка — и лихвен процент — които отговарят на вашите нужди.

Разгледайте какво бихте могли да спечелите с най-добра спестовна сметка с висока доходност в момента.

Плащате ненужни такси

Въпреки че някои такси са неизбежни, определени спестовни сметки идват с прекомерни такси такси, които изяждат вашите трудно спечелени спестявания. Това може да включва такси и неустойки за месечна поддръжка, транзакции, използване на банкомат и други. Ако текущата ви спестовна сметка е натоварена с такси, време е да прецените дали е в съответствие с финансовите ви цели.

Потърсете спестовни сметки, които предлагат освобождаване от такси или минимални такси. Много онлайн банки и кредитни съюзи предлагат сметки без такси, включително високодоходни спестовни сметки, което ви позволява да запазите повече от парите си, докато печелите по-високи лихвени проценти. Просто се уверете, че разбирате правилата и условията, преди да отворите нов акаунт, за да избегнете неприятни изненади.

Достъпът до вашия акаунт е ограничен

Ограниченият достъп до вашите спестявания може да бъде разочароващ и неудобен. Някои банки налагат ограничения за теглене или изискват минимални баланси, които ограничават вашата финансова гъвкавост. Или може да няма лесен достъп онлайн или приложение до акаунта ви, което може да бъде караница, когато искате да получите достъп до парите си. Ако текущата ви спестовна сметка не осигурява лесен достъп до вашите средства, когато имате нужда от тях, или ви ограничава до няколко тегления или преводи всеки месец, време е да обмислите алтернативи.

Потърсете спестовни сметки, които вместо това предлагайте гъвкави опции за теглене — и сметки, които няма да налагат прекомерни ограничения върху достъпа до вашите пари. Много банки предоставят удобен достъп чрез мобилни приложения и онлайн платформи, което ви позволява да управлявате спестяванията си по всяко време и навсякъде. Този тип банки могат да бъдат много по-подходящи, ако редовно прехвърляте пари или теглите пари няколко пъти на месец.

Пропускате доходоносни бонуси

Още един знак че е време за промяна е, когато пропускате доходоносни парични бонуси, предлагани от други институции. Размерът на тези бонуси обикновено варира от около $50 до $500 или повече, в зависимост от сметката. На свой ред, тези промоции и награди за регистрация могат да бъдат ценни добавки към вашите спестявания, като предоставят възможност да стимулирате финансовия си растеж и да увеличите максимално потенциала си за спестявания.

Може да си струва да сте информирани за промоционални оферти от различни банки и да прецените дали отговарят на вашите финансови нужди. Само не забравяйте да проучите задълбочено възможностите си и да изберете акаунт, който предоставя не само доходоносен бонус за регистрация, но също така предлага конкурентни лихвени проценти, минимални такси, удобен достъп и отговаря на вашите уникални финансови нужди. Започнете да сравнявате опциите за високодоходни спестовни сметки, налични за вас точно сега.

Долната линия

Чрез редовното оценяване на вашата спестовна сметка и разпознаването на признаците, че е време за промяна, вие може да гарантира, че извличате максимума от вашите трудно спечелени пари. В повечето случаи не се възползвате максимално от спестовната си сметка, ако печелите ниска лихва, плащате прекомерни такси, имате ограничен достъп до сметката или пропускате доходоносни промоции.

Ако установите, че вашата спестовна сметка не работи достатъчно усилено за вас, предприемете проактивни стъпки, за да намерите по-добра сметка, която ви помага да постигнете финансовите си цели по-бързо. Тази една малка промяна може да доведе до големи печалби с течение на времето, правейки неудобството по смяната на акаунти да си струва усилието в дългосрочен план.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР