Нека се замислим каква България творим в момента и каква

...
Нека се замислим каква България творим в момента и каква
Коментари Харесай

Горан Благоев: Нека се замислим каква България творим в момента и каква ще я оставим за бъдещите поколения

Нека се замислим каква България творим сега и каква ще я оставим за бъдещите генерации, прикани в предаването „ Седмицата “ по Дарик претендентът за президент от Национално обединяване на десницата Горан Благоев.  

Държавният глава е този, който би трябвало да търси консенсус по основни за страната проблеми, акцентира Горан Благоев. Той съобщи, че е човек, който може да търси салдото на мненията, само че също и да влиза в градивни разногласия, в това число с хората, които са го издигнали. „ Коалицията, която издигна мен и доктор Ивелина Георгиева е дясна, защитаваща демократичните правила и това проблемите да се вземат решение в разговор “, безапелационен бе той.  
 Горан Благоев: Най-почитани би трябвало да са паметниците на българските герои Горан Благоев: Най-почитани би трябвало да са паметниците на българските герои
Кандидатпрезидентската двойка на Национално обединяване на десницата Горан Благоев и Ивелина Георгиева, дружно със съпредседателите Цвет...

При въпрос по отношение на способността за бързо взимане на решения и съответни реакции в сериозни обстановки, Горан Благоев напомни, че има 30-годишен опит в медиите и в Националната телевизия. В специалността, сериозните обстановки не са необичайност и нуждата от бързи и съответни решения е съвсем всекидневие. Горан Благоев показа и съответни случаи от кариерата си, като един от тях е обвързван с визитата в България на папа Йоан Павел II. Отговорността за 10-часовото телевизионно отразяване на тази аудиенция е била поверена точно на именития журналист, в качеството му на продуцент и водещ. „ Това беше ужасно предизвикателство, тъй като в никакъв случай до тогава България не беше посрещала папа, протоколът не беше явен и ние всички се учехме в придвижване. Закалката, която дава дейната журналистика, отговорностите, които носиш и това, че от време на време нещата се вземат решение на мига, ме кара да се усещам удобно и в политиката “, показа Горан Благоев.  

Наред с това той съобщи, че има известна умелост с президентската администрация, защото по времето на президента Петър Стоянов е бил поканен в неговата акция за помощ за българите в Източна Албания. В следствие е бил член на Съвета за българите в чужбина при Росен Плевнелиев. „ Имам известно наблюдаване за метода, по който работи президентската администрация и съм си извадил някои поучения за това, по какъв начин нещата могат да бъдат структурирани. Със сигурност многото съветници и огромният екип не постоянно са работещи - избирам да имам двама души до мен, само че да са качествени и да знам, че мога да разгадавам “, разяснява претендентът на Национално обединяване на десницата и бе безапелационен:  

„ Със сигурност няма да позволи в екипа си хора, които по един или различен метод са свързани със структурите на някогашната Държавна сигурност “.

Вместо да се постановат акции за набиране на средства за лекуване, България да стане самобитен хъб на Балканите със своята качествена здравна помощ, е друга упоритост на кандидат-президента, който показа убеждението, че разполагаме с извънредно готови медици.
 Горан Благоев: Да бъдем българи, да пазим паметта на будителите Горан Благоев: Да бъдем българи, да пазим паметта на будителите
" Скъпи сънародници, Всяка нация има памет, обичаи и духовни водачи. Нека ценим и пазим своите. Те са нашите граници в безграничностт...

В студиото на „ Седмицата “ дългогодишният публицист и журналист разяснява и проблема с канадското поданство на някогашния длъжностен министър Кирил Петков: „ Така или другояче Конституцията ясно предписва и споделя какво може и какво не може. Тоест, към този миг Конституцията явно е била нарушена. Дали тя е добра или неприятна е въпрос на различен разговор, само че справедливостта се ползва, по отношение на настоящата Конституция “.  

Горан Благоев напомни, че партия „ Републиканци за България “, на която е член и която е част от Националното обединяване на десницата, е първата, която още в предходните две акции застъпи тематиката с двойното поданство. „ За нас е значима опцията на българите в чужбина да вземат участие доста по-активно в политическия живот на страната, в това число бяхме партията, която настояваше за многомандатен изборен регион „ Чужбина “, който да излъчва депутати в българския парламент. Имаме десетки качествени българи, които в този момент, тъкмо заради двойното си поданство, не могат да бъдат потребни с компетенциите си “, сподели Благоев и като образец даде доктор Любомир Канов - психиатър с отлична професионална известност в Съединени американски щати, публицист, превеждан на няколко езика и емблематичен за дясното пространство у нас човек.  

„ Д-р Любомир Канов е част от Национално обединяване на десницата, само че ние не можем да го издигнем като претендент за депутат, тъй като е и американски жител “, сподели Горан Благоев.  

От консервативно десния политически съюз са за въвеждане у нас на еврото, само че след сериозна подготовка и твърдо за наличието ни в Европейския съюз. „ Но Европа има потребност да се преструктурира и да премисля главните си тези, тъй като е в нечовечен плен на своя ляв популизъм. Тепърва на Европа й следва сериозна полемика - от една страна за метода, по който се отстоява многообразието в общността, а от друга – коства ми се, че махалото полека-лека, от извънредно демократично ляво, стартира да се придвижва към дясното пространство “, сподели още претендентът за президент на десницата Горан Благоев.
 Горан Благоев: Будителството е притежание за всеки, който отстоява истината и справедливостта Горан Благоев: Будителството е притежание за всеки, който отстоява истината и справедливостта
Истината и правият път са посочвали единици, масата е вървяла към урвата, имената и делата на тези единиците се помнят, само че това се случ...

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР