“Нека с този мирен протест покажем единство! Нека не оставяме

...
“Нека с този мирен протест покажем единство! Нека не оставяме
Коментари Харесай

Протест срещу цените на горивата и в Стара Загора

“Нека с този кротичък митинг покажем единение! Нека не оставяме монополистите да диктуват, дано " дребният " човек бъде чут!” С този апел четири млади старозагорки проведоха през днешния ден митинг против високите цени на горивата в Стара Загора.
Богдана, Камелия, Стиляна и Силвия се срещнали на митинга предходната седмица. Решили, че би трябвало да покажат гражданската си позиция, само че да го създадат по открития от закона ред. Подават съобщение в общината, кметът уведомява органите на реда, с цел да се обезпечи безвредното протичане на митинга.
Искат освен да изразят митинга си за високите цени на горивата, а изобщо отношението си към протичащото се в страната. “Цените на горивата са от основно значение и се отразяват по един или различен метод на цените на артикули и услуги по веригата”, изяснява Богдана. В това време другите девойки раздават разпечатаните флаери и дават указания на останалите участници за маршрута на митинга и че не би трябвало да се позволяват ексцесии, тъй като митингът е кротичък.
200 души са декларирали наличието си на митинга, а 2000 са изразили поддръжката си в обществената мрежа Фейсбук. През цялото време в събитието се осведоми до каква степен е стигнала колоната, в случай че някой желае да се включи от точка, друга от началната.
Протестиращите против високите цени на горивата към този момент се координират и поддържат между тях и на следващия ден на митинг излизат Благоевград и Пазарджик, осведомят уредниците преди колоната от коли да тръгне по маршрута. Днес митинг имаше и в Монтана - региона, където цените на горивата са едни от най-високите и прескачат 2,50 лв. на литър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР