Нека помислим за многобройните деца в Украйна, които страдат толкова

...
Нека помислим за многобройните деца в Украйна, които страдат толкова
Коментари Харесай

Папа Франциск призова: Помислете за децата в Украйна, които страдат заради войната

„ Нека помислим за многочислените деца в Украйна, които страдат толкоз доста поради войната “, сподели той в края на седмичната си обща визита във Ватикана.

 

Откакто Русия атакува съседката си през февруари, папата прави апели за Украйна съвсем при всяко обществено изказване, нормално два пъти в седмицата.

 

„ Повечето от тези, които видях, не могат да се ухилен “, сподели той за украинските деца, намерили заслон в Рим благодарение на италиански фамилии и благотворителни организации.

 

„ Тежко е да се види по какъв начин едно дете не може да се усмихне. Тези деца носят със себе си нещастието на тази война, толкоз нечовечна и жестока. Нека помислим за хората в Украйна, които тази Коледа са без ток, без отопление, без главните неща, от които се нуждаят, с цел да оцелеят “, акцентира папата.

 

От октомври насам Русия атакува украинската енергийна инфраструктура, като поврежда или унищожава огромна част от нея.

 

Миналата седмица папата прикани хората тази година да харчат по-малко пари за коледни празненства и дарове и да изпратят спестеното на хората в Украйна, с цел да им оказват помощ да се оправят с глада и студа тази зима, написа Българска телеграфна агенция.

 

Ватиканът започва и акция, с цел да изпрати топли облекла в Украйна. Държави от и отвън Европа работят по подсигуряването на трансформатори, превключватели и кабели, както и дизелови генератори, нужни за осветяване и отопление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР