Нека по време на Страстната седмица духовно да съпроводим Господ

...
Нека по време на Страстната седмица духовно да съпроводим Господ
Коментари Харесай

Николай: Нека разпнем греховете си

Нека по време на Страстната седмица духовно да съпроводим Господ по пътя на неговите премеждия, дружно с него да се изкачим на Голгота и там да разпнем греховете в себе си, с цел да възкръснем за освежен живот. Това сподели в словото си пред събралите се десетки вярващи митрополит Николай след празничната литургия в храм „ Св. Марина ".

Митрополит Николай уточни, че сълзите, пролети за нас хората от Господ, ни задължават и ни приканват да се опомним, да дойдем на себе си, да се разкаем, да поемем нов живот, да разпнем в себе си плътта със пристрастеностите и похотта, да отхвърлим от себе си вехтия съгласно предходното си живеене човек, който изтлява в прелъстителна сласт.

„ Трябва да се възобновим и облечем в новия човек, основан по Бога в истина и святост на истината. Няколко седмици Светата Църква е отделила за тази цел – седмиците на Великия пост, който през днешния ден свърши. Дано не сме пропилели това удобно време на нашето избавление, на този ден на нашето избавление. Това са дни, в които можехме да помислим за себе си, за своето издигане и избавление. Но Бог е милосърден и ни дава още време – дава ни времето на Страстната седмица. Време, в което можем да поплачем за греховете си, тъй като Спасителят ни утешава ", сподели митрополит Николай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР