Нека кажем на хората в България, че имат избор. Ако

...
Нека кажем на хората в България, че имат избор. Ако
Коментари Харесай

Голямата ни задача е да обърнем европейския кораб към социална Европа

Нека кажем на хората в България, че имат избор. Ако не харесват статуквото, в случай че желаят смяна, могат да излязат и да гласоподават на 26 май с №18 в бюлетината. Така ще покажат ясно, че има смяна на публичното мнение и можем да желаяме предварителни избори.

В момента България няма посока. Имаме държавно управление на оцеляването. Запушват се дупки и митинги. Няма предвидимост и естествена бизнессреда, има беднотия и неравноправие. А те са главната причина за демографска рецесия и бягството на хората зад граница. Като държавнотворна партия Българска социалистическа партия би трябвало да покаже, че може да изведе страната към нова вероятност.

Това съобщи президентът на ПЕС и претендент за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Сергей Станишев в Каварна, където дружно с Валери Жаблянов участва на Общобългарския събор и на среща с обществеността. Домакини на бяха кметът на общината Нина Ставрева и народните представители Красимир Янков и Даниел Петков.

Искам да Ви поздравя за това, че пазите тази мощна българска традиция и за поредна година организирате Общобългарския събор. Днес над 2000 индивида и български сформира от Украйна и Молдова са тук за събитието. Трябва да укрепваме връзките с българите, които по волята на ориста живеят в чужбина. Не бива да позволяваме те да се усещат забравени, благодари за поканата Станишев на кмета Нина Ставрева.

Попитан за смяната в Европа, президентът на ПЕС отговори, че „ дясното болшинство докара до това съмнение в Европа, до отдалечаването от жителите. "

Десницата стартира да демонтира обществената страна от 2008 година посредством политиката на ограничавания и орязване на обществените разноски. Нашата задача е да се борим против това. Голямата ни задача е да обърнем европейския транспортен съд към Социална Европа, съобщи водачът на европейската левица.

Имаме проект - явен манифест – Нов обществен контракт за Европа. В него предвиждаме обединен евромеханизъм за образуване на минималната работна заплата, която да е най-малко 60% от междинната, тъй като сега следим феномена на работещите небогати – хората работят на по две или три работи, с цел да свържат двата края.

Днес съвсем половината от българите живеят на ръба на бедността или в тежки материални ограничения. Нямало пари за пенсии и за обществена политика. А във Варна едно кръгово кръстовище коства 120 млн. лева – над 30 млн. лева за 1 км. права. Само когато Българска социалистическа партия е на власт има поредна политика за увеличението на приходите, безапелационен беше Сергей Станишев.

Всички приказки за това по какъв начин левицата в Европа изчезва са подправени вести. В момента имаме извънредно положително показване на левите партии на националните избори – победа в Испания, чакаме положителни резултати на 5 юни в Дания.

Последните прогнози в Европа демонстрират, че има равнене на силите и ПЕС ще бъде една от двете най-големи политически сили. Доволен съм, че нашето политически семейство е единно и консолидирано, с ясна политическа воля да дадем борба за болшинство в Екологичен потенциал и да излъчим идващия ръководител на Европейска комисия след 25 години управляние на ЕНП, разяснява политическата обстановка в Европа президентът на ПЕС.

Преодолеем ли страха от ГЕРБ, ние ще променим България и живота на всеки човек. Има смисъл човек да се интересува от политика. От помощта за децата до пенсиите – всичко е политика. Когато страната извърши в цялостна степен уговорките си, тогава ще се промени и животът на всеки от нас. Трябва да спечелим не с малко, а доста изрично тези избори, съобщи националният представител от региона Красимир Янков.

Кандидатът за Екологичен потенциал от „ Българска социалистическа партия за България “ Валери Жаблянов уточни, че успеха на идния евровот има национални измерения и че „ Българска социалистическа партия би трябвало ясно да каже, че като пристигна на власт ще се случи нещо положително за всяко българско семейство, както и да съобщи съответно по какъв начин ще го реализира. Можем да покажем подготвеност и да преодолеем един продължителен недостиг на България – неналичието на национални цели и възприятието, че все догонваме другите. “

Кметът на община Каварна Нина Ставрева се обърна прочувствено към хората на срещата и уточни: „ Аз съм уверен социалист и на 26 май №18 ще е моят избор. Нека станем първа политическа мощ, с цел да сложим началото на същинската смяна за България и Европа. “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР