Нека жителите на Молдова сами решават какви са - молдовци

...
Нека жителите на Молдова сами решават какви са - молдовци
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев за Молдова: Такава държава вече не съществува

Нека жителите на Молдова сами вземат решение какви са - молдовци или румънци, тогава обаче молдовските управляващи ще би трябвало да почитат суверенитета на Приднестровието, написа през днешния ден в своя канал в Телеграм заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Коментирайки изказването на молдовския министър председател Дорин Речан за това, че молдовските управляващи няма да разрешат Молдова да бъде посетена от съветския президент Владимир Путин, Медведев означи, че " към този момент не съществува такава страна ". " Местните началници са я продали на Румъния, ставайки предатели на родината си. И с тях няма смисъл да приказваме за нищо. Нека народът се занимава с тях. Нека да решат най-сетне какви са - молдовци или румънци ", добави някогашният съветски президент.

След това Медведев посочи: " Разбира се при изискване, че всевъзможни " Речани " и " Санду " ще почитат суверенитета на Приднестровието ".

Непризнатата Приднестровска молдовска република беше провъзгласена на 2 септември 1990 година на левия бряг на река Днестър, където живее преобладаващо рускоезично население, показва ТАСС.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР