Нека да завършат преговорите и тогава ще говорим спокойно, заяви

...
Нека да завършат преговорите и тогава ще говорим спокойно, заяви
Коментари Харесай

Г-жа Габриел ще реши дали ще остана министър, смятам, че си върша работата, обяви Асен Василев

Нека да завършат договарянията и тогава ще приказваме умерено, съобщи Василев

" Правителството публично е в оставка, така че и аз като министър на финансите, съм в такава ". Това съобщи в ефира на bTV министърът на финансите в оставка Асен Василев.

" От Народното събрание зависи дали отново ще съм министър на финансите. Преговарящите екипи могат в най-хубавия случай да създадат предложение, само че решението е на депутатите в Народното събрание. Преговорите не престават. Г-жа Мария Габриел ще реши дали да съм част от кабинета ", сподели той.

" Аз съм човек, който си прави работата. Основната ми задача е да вкарам България в еврозоната и работим извънредно интензивно от юни-юли 2023 година и към този момент вървим към завършване на процеса ", добави финансовият министър в оставка.

На въпрос има ли вид името му да попада в състава на идващия кабинет, Василев отвърна:

" Варианти има всевъзможни, Народното събрание избира държавното управление, а госпожа Габриел има правото да впише министрите, с които желае да работи в досието на президента. Нека да завършат договарянията и тогава ще приказваме умерено ", съобщи Василев.

" Преговорните екипи са с главен фокус да се изготви документ, който ясно да очертае по какъв начин продължаваме в идващите 9 месеца и натам до края на мандата. В началото на държавното управление на Денков имаше ясна законодателна стратегия и малко вреди, които още могат да бъдат оправени от Народното събрание ", сподели той.

" В момента това, което би трябвало да се случи през идващите 9 месеца, е да станат действителност взетите решения през предходните месеци. Трябва да се изберат водачи на органите, нищо да не става на мрачно. Трябва да се заложи нова законодателна стратегия, държавната стратегия и така нататък Това е комплициран и упорит развой, тъй като това значи действителна смяна на институциите в България ", съобщи Василев.

Асен Василев призна, че чака Тагарев да остане министър в кабинета, само че това е решение на Мария Габриел и Николай Денков.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР