Нека да е ясно, че този договор е част от

...
Нека да е ясно, че този договор е част от
Коментари Харесай

Договорът с Боташ“ е част от диверсификацията на България, заяви президентът Румен Радев

Нека да е ясно, че този контракт е част от диверсификацията на България. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев във връзка контракта с турската компания „ Боташ “, подписан по времето на назначеното от него служебно държавно управление.

Вчера в Народното събрание беше казано, че България губи близо 1 милион лв. на ден от договорката. Радев прикани България да стартира да продава газ и да употребява резервирания потенциал по контракта. И разкритикува ПП-ДБ, че сключвали газови покупко-продажби през медиатори.

" Има две благоприятни условия оттук насетне за този контракт. Едната е в действителност ние да създадем по този начин, че най-накрая България да стартира да продава газ. Това няма да стане с глупавата газова вноска, която постановиха ПП-ДБ, с която ни дискридитираха тотално пред Европа и след която занапред ще би трябвало да възвръщаме доверието. Или се заемат и най-накрая се възползваме от този контракт, като запазен потенциал, какъвто другите страни нямат и започваме да продаваме или в случай че нямаме такива упоритости и продължат с негативността - тогава дано го преразгледат ", означи президентът.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР