Нека да бъдем отговорни, вирусът не си е тръгнал. Това

...
Нека да бъдем отговорни, вирусът не си е тръгнал. Това
Коментари Харесай

Депутатът Александър Сиди: Да бъдем отговорни, вирусът още е тук

Нека да бъдем виновни, вирусът не си е тръгнал. Това съобщи Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация.

Той разгласи, че се чака да има ваучери за български фамилии, които да отидат на отмора в България. Това ще е и за поддръжка на български бизнес, изясни Сиди в предаването „ Плюс – минус “ по Нова телевизия.

Депутатът разяснява и тематиката за Северна Македония и връзките й с България. Между двете страни продължава да има недоразумение за контракта за междусъседство. А Александър Сиди сподели, че възприема северномакедонците като братя, с които имаме общо минало. Спор за езика обаче не може да има, безапелационен е депутатът.

Българска академия на науките: Официалният език в Скопие е северномакедонски български

“Езикът е еднакъв, само че в основата това си е български език. Кой спори сред Съединени американски щати и Англия за езика или сред Австрия и Германия? Няма документ, където да се споделя, че се признава македонски език. Когато отидем в Охрид, нямаме преводач”, разяснява Сиди.

„ Нашите братя отвъд границата би трябвало да знаят, че никой не отхвърля македонската еднаквост след 44-та година, това нещо го признаваме. Но да си приказваме кой е Гоце Делчев, в случай, че той самият се е самоопределил като българин и други такива безумия, няма по какъв начин да се случи. Няма да влязат в Европейски Съюз по този метод. Няма по какъв начин да влязат в Европейски Съюз хора, които считат, че могат да присвоят някоя непозната история”, изясни още той.

Според депутата от Вътрешна македонска революционна организация има хора в Северна Македония, които преднамерено тупат топката. По думите му става въпрос и за геополитически ползи, като на страни като Сърбия и Русия участието в Европейски Съюз на нашите съседи не се харесва.

„ Има външни кръгове, които доста упорстват Северна Македония да не влезе в Европейски Съюз. Има хора, които се пробват да настроят македонците против българите и да им сложим вето”, разясни още Сиди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР