Неизвестно лице е влязло в Северна Корея на Нова година,

...
Неизвестно лице е влязло в Северна Корея на Нова година,
Коментари Харесай

Бяга от демокрацията: Мъж влезе в Северна Корея нелегално

Неизвестно лице е влезнало в Северна Корея на Нова година, преминавайки незаконно границата с Южна Корея, оповестява Българска телеграфна агенция.

Лицето е било видяно в Демилитаризираната зона, разделяща полуострова през вчерашния ден, към 21:20 ч. локално време (към 12:20 ч. по Гринуич), заяви Комитета на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили. Потвърдено е, че лицето е пресякло разграничителната линия и е навлязло на територията на Северна Корея.

Засега лицето не е разпознато, добави представител на Комитета. Южнокорейските управляващи са изпратили известие за случая на севернокорейските си сътрудници.

Военните са почнали интервенция по търсене, която е останала без резултат. Не е видяна необикновена активност от страна на севернокорейските сили. Над 30 000 души избягаха от Северна Корея през последните години заради годините на репресии и беднотия.

Преминаването на границата в противоположна посока обаче е извънредно необичаен случай, отбелязва Франс прес. Повечето севернокорейци, избягали от страната, нормално първо бягат в Китай, след което се насочват към Южна Корея през друга страна. Сухопътната граница сред двете страни обаче е минирана, заградена с бодлива тел и охранявана от двете страни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР