Неизвестните около провеждането на местните избори на 29 октомври остават.

...
Неизвестните около провеждането на местните избори на 29 октомври остават.
Коментари Харесай

Печели ли ГЕРБ с късното обявяване на кандидата си за кмет на София?

Неизвестните към провеждането на локалните избори на 29 октомври остават. Основният въпрос е кой ще бъде финалният лист с претендентите за кмет на София. не престават да бавят своята номинация, а спекулациите не стопират. Знаем единствено, че ни чака ексцентрично решение, както разгласи водачът им Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. 

" Без значение каква е била първичната тактика да забавят кандидатурата си,  ненапълно бележи точки триумф с това, тъй като целият публичен и медиен интерес се насочи към кандидатурата на Васил Терзиев и пазят към момента комфорта си. От друга страна, провокира подобен интерес с това коя ще е фигурата, че от заран до вечер се приказва за това кой ще е претендентът. Дотук пиарът е добър, към този момент същинският конфликт ще е сред тези две фигури, даже в народен проект се чака борбата в София да е стратегически значима ", коментира политологът Цветанка Андреева в " България заран ".

Според нея борбата в локалните избори ще бъде усложнена освен в София, само че и в цялата страна. " В един втори проект те ще би трябвало дружно да организират борбата си против президента Радев, неговата идеология и против левите и националистите, доста многопластова ще бъде тази борба на тези избори ", акцентира Андреева.

Политологът Георги Киряков заяви, че ходът на да разгласи късно кандидатурата си крие опасности.

" Рискът е в Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година Той ще поеме отговорността дали името ще е сполучливо, или няма да бъде такова. Той постоянно е поемал тежестта и риска да показва хората, които съставляват него, а не партията. Няма значение дали е добър или неприятен изборът на име, а рискът, който Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поема. От друга страна виждаме наклонност, при която би трябвало да изгубят изборите в София и тук също Борисов би трябвало да е деликатен при подбора на име, тъй като в случай че излезе, че инцидентно завоюва, могат да развалят сглобката на национално равнище. Кой ще е кмет на София, ще е значимо, само че е значимо е и какво ще е болшинството в Общинския съвет ", уточни Киряков.

Според Цветанка Андреева, откакто късно се издига кандидатурата, най-вероятно лицето ще е известно. " Това лице е търсено като контрапункт на кандидатурата на Васил Терзиев ", показа тя своята гледна точка.

" Ако има напрежение на локално равнище на главните партии, които съставляват " обединението " на национално равнище, то мъчно ще може да се удържи тази " коалиция " на национално равнище. Те вземат общи решения, ръководят общо страната, одобряват законите като болшинство. ДПС колкото и да не желаят да ги включват, взе участие и го признават водачите на ПП-ДБ. Конституционни промени няма, само че не се виждат. Движение за права и свободи продължава да взе участие в разпределението на властовия запас и ред други разпределения на власт в администрацията ", разяснява още Георги Киряков.

Цветанка Андреева изрази мнение, че най-вероятно самият Борисов няма да се кандидатира за кмет на София. 

" Няма логичност Борисов да е претендент за кмет, тъй като той е мощен като мажоритарен водач и претендент. Моделът " Борисов "  е като по учебник. Всички желаят да минат през кметското място в София, с цел да станат министър председатели в бъдеще. За Борисов чисто персонално ще е връщане обратно. Неговата цел и смисъл е да взе участие и да държи тази ротационна " коалиция ", тъй като тя няма да се обезсмисли от изборните резултати. Никой не планува такова огромна електорално разбъркване - единият от сътрудниците толкоз да дръпне, че да ръководи независимо ", добави тя.

По думите на Георги Киряков ще е любопитно да се види какъв резултат ще постигне Ваня Григорова на изборите.

" Тя е друго лице, част от една друга лява наклонност в българската политика. Част от някакво ново придвижване, някаква " проевропейска левица ". Важно е да се види каква акция ще развие, дали ще се наслагва нейното говорене върху това на Васил Терзиев, дали ще има паралел на говореното ", уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР