Неизвестни лица устроиха смъртна засада на бизнесмена Христос Ялия в

...
Неизвестни лица устроиха смъртна засада на бизнесмена Христос Ялия в
Коментари Харесай

Показен разстрел на гръцки бизнесмен в Атина с автомат Калашников

Неизвестни лица устроиха смъртна засада на предприемача Христос Ялия в Атина. Нападението е осъществено в сряда вечерта в индустриалната зона на Атина, наречена Мандра, на 20 км северозападно от столицата.

След като предприемачът е прострелян и погубен, колата в която е бил е подпалена с очевидната цел да се заличат всевъзможни следи, водещи до причинителите.

Според първите данни причинителите са стреляли с " Калашников ", до момента в който колата се е движела по улица " Агиа Катерини ". Убийството е осъществено на по-малко от 200 метра от къщата на предприемача и се допуска, че причинителите са наблюдавали придвижването му и са записали рутината на придвижването му.

Бизнесменът е открит е овъглен в автомобила си. Извършителите са избягали с мотоциклет, открит изгорен покрай местопроизшествието. Бившата брачна половинка на жертвата също е убита през 2018 година Преди месец предприемачът се дами за албанка.



Жертвата се е занимавал с търговия на месо, а в предишното е взел участие и в управлението на футболни тимове. Допълнителен драматичен детайл е, че първата брачна половинка на жертвата и майка на порасналия му наследник също е била убита в двора на къщата през 2018 година Мотивът за убийството й е обир.

От следствията на полицията са открити 15 гилзи до изгореното транспортно средство, а вътре в колата е открит автомат Калашников, който се счита, че е оръжието на убийството, което причинителите са изхвърлили след изтезанието.

Христос Ялия беше доста прочут предприемач в Гърция. Един от най-големите търговци на месо. Притежава и фабрика за бои и беше президент на футболния тим на Трикала. Повече от 4000 чиновници работят в десетките му компании и бизнеси.

От полицията работят по две версии за убийството. Едната е за почистване на сметки сред групировките за контрабанда на цигари, настоящи в региона на Елевсина, или заличаване на бизнес с албанските му сътрудници.

Жертвата е бил всекидневен сътрудник с Тимио Добронику, албански жител, екзекутиран преди няколко месеца в южното предградие на Атина, Фалиро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР