Неизвестен вандал изпотроши с камъни стъклената врата на партера на

...
Неизвестен вандал изпотроши с камъни стъклената врата на партера на
Коментари Харесай

Вандал потроши с камъни стъклата на Главното мюфтийство

Неизвестен варварин изпотроши с камъни стъклената врата на партера на Главното мюфтийство на ул. "Братя Миладинови " 27 в столицата. Нападението е станало в 18.20 часа нощес, оповестиха от мюфтийството. Оттам окачествяват случилото се като ислямофобско нахлуване, осъществено пред очите на десетки очевидци.

Деянието на вандала е записано и от охранителните камери. За благополучие при нападението няма потърпевши. Записът на камерите сочи, че след осъществяването на нападението лицето причинител побягва в незнайна посока.

Това е следващото посягане против постройката на Главно мюфтийство в столицата. Мюсюлманско вероизповедание ще упорства казусът да бъде разследван като закононарушение от ненавист, а не просто като хулиганска демонстрация, оповестяват от управата на изповеданието.

Нападението бе жигосано в декларация от Движение за права и свободи. Движението за права и свободи остро осъжда следващата вандалска демонстрация против постройката на Главно мюфтийство в София, обявиха в своя позиция от партията.

"Подобни прояви на непоносимост и крайни форми на ненавист, ксенофобия и ислямофобия са опасност за правата и свободите на българските жители, както и явен индикатор за положението на демокрацията в нашата страна. Това е закононарушение от религиозна и етническа ненавист, а не просто хулиганска демонстрация ", показват още от Движение за права и свободи. От придвижването са разтревожени, че "в множеството случаи се вършат опити да се омаловажават тези неприемливи за модерна, европейска България вандалски актове, като се показват за престъпни и хулигански прояви ".

"Ние от Движение за права и свободи сме уверени, че сходен метод е освен неправилен, само че и рисков тъй като никога не води до ограничение и очистване на сходни ксенофобски действия и до съответни наказания против тези, които ги предизвикат и правят ", се споделя ощев декларацията. От Движение за права и свободи приканват всички държавни органи и способени институции да подхващат нужните дейности за откриване на причинителя и за използване на закона в цялата му суровост.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР